На Прикарпатті померло немовля з COVID-19. У його матері підтвердили хворобу під час вагітності

В Івано-Франківській області померла новонароджена дівчинка, у якої виявили COVID-19. Зараження коронавірусом підтвердилося у її матері під час вагітності, але жінка вирішила лікуватися вдома.

Про це повідомив директор Івано-Франківського обласного центру контролю і профілактики хвороб Руслан Савчук в інтерв’ю виданню «Галка».

Він розповів, що на початку вересня 26-річна вагітна жінка звернулася до місцевого медзакладу через проблеми із самопочуттям. Там їй провели тестування на COVID-19, який показав позитивний результат.

Жінку направили в обласний перинатальний центр, однак вона відмовилася від госпіталізації. 11 вересня вона самостійно зробила ПЛР-тест на COVID-19 у приватній лабораторії, який також виявився позитивним. Проте вагітна жінка не звернулася до медиків, а лікувалася вдома.

Вже 16 вересня вона отримала результат повторного ПЛР-тесту у приватній лабораторії, який показав негативний результат. А через два дні жінка потрапила до пологового будинку та народила дівчинку.

Одразу після народження стан дитини різко погіршився. Її перевели у реанімацію через важкі дихальні розлади та під’єднали до апарату штучної вентиляції легень. Але немовля померло того ж дня.

У дитини встановили діагноз «вроджена пневмонія». Посмертний аналіз показав наявність у дівчинки COVID-19.

Сам Руслан Савчук зазначив, що симптоми коронавірусної хвороби можуть бути схожі на застуду чи грип, а хворі помилково не звертають увагу на погіршення самопочуття. Він закликав у разі ознак ГРВІ звертатися до медиків.

Share this post

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

scroll to top