Поліцію не пустили до ліцею ім.Лепкого у Дрогобичі, яка перевіряла дотримання норм карантину

У Дрогобичі 24 вересня в приміщення Ліцею імені Богдана Лепкого працівники навчального закладу не пустили працівників поліції та членів комісії, які мали перевірити дотримання навчальним закладом правил “жовтої” зони епідеміологічних обмежень. Такі робочі групи створені в усіх районах Львівщини.

Зі слів Петра Сушка, керівника відділу освіти Дрогобицької РДА, комісія в складі службовців Дрогобицької РДА та Держпродспоживслужби, прибула в Ліцей імені Лепкого і мала на меті перевірити дотримання навчальним закладом правил “жовтої” зони епідеміологічних обмежень.

За цей день це був не перший навчальний заклад Дрогобиччини, який відвідала комісія і кожного разу комісія могла вільно зайти. Проте у Ліцей імені Лепкого їх не пустили.

Зі слів Петра Сушка згідно із інформацією, яку подав відділ освіти ДМР, в закладі провакциновано близько 40% педпрацівників, проте він продовжив свою роботу, а не був переведений на дистанційну форму роботи. В навчальному закладі перебували учні середньої та старшої школи. 

У телефонній розмові Петро Шев’як, керівник відділу освіти Дрогобицької міської ради, розповів, що насправді працівники школи вакциновані й школа може працювати. 

За словами ж Ольги Олексюк, заступниці начальника відділу освіти, станом на 23 вересня, кілька навчальних закладів нашого регіону уже досягли 80% рівня вакцинації педколективу. Йдеться про такі навчальні установи: Дрогобицький ліцей імені Б.Лепкого, Лішнянська, Дережицька та Нагуєвицькі школи, Гімназія № 9 ім. Героїв Крут, Дрогобицький ліцей – про це йдеться вже у повідомленні сайту Дрогобицької міської ради.

Проте невідомо, чому працівники Ліцею таки не впускали працівників поліції, перешкоджаючи законним вимогам поліції та членів комісії. Тим часом в школі перебували учні, яких не випускали зі школи і лише невеликими групами через евакуаційні виходи з гімназії діти мали можливість покинути навчальний заклад.

Станом на 15.20 ситуація залишалася незмінною. 

Нагадаємо, що з 23 вересня в усіх регіонах України встановлено жовтий епідемічний карантинний рівень. Першими під обмеження потрапили освітні заклади. Школи працюватимуть за наявності не менше 80% провакцинованих працівників.

Стежте за новинами на Telegram-каналі: https://t.me/Vartonews

Share this post

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

scroll to top