Вчителя інформатики з Стебника виправдали у справі про їзду під наркотиками

Дрогобицький міськрайонний суд Львівщини закрив справу про їзду у стані наркотичного сп’яніння вчителем інформатики Стебницької гімназії №11 Назарієм Кирилівим. Йому загрожувало 17 тис. грн штрафу та позбавлення водійських прав на один рік.

Про це інформує Захід Нет.

Як вказано у постанові суду за 16 вересня, наприкінці липня Назарій Кирилів керував автомобілем Peugeot 307 на вул. Пилипа Орлика у Дрогобичі. Поліцейські, що зупинили його авто, встановили, що водій був у стані наркотичного сп’яніння. Назарій Кирилів відмовився пройти перевірку на стан сп’яніння, тому на нього склали протокол про нетверезу їзду. Водію загрожувало 17 тис. грн штрафу та позбавлення водійських прав на рік.

У суді Назарій Кирилів заперечив свою провину. Він розповів, що відвозив знайомих до аеропорту, а тому поспішав та не мав часу їхати у медзаклад для проходження перевірки. Назарій Кирилів зазначив, що не отримував протоколу про адмінправопорушення та не підписувався у ньому, стверджує, що не керував авто у нетверезому стані.

Суд взяв до уваги те, що протокол був складений без правопорушника, що у водія не вилучили посвідчення водія. Тобто з матеріалів справи виплаває, що виявивши нетверезого водія, поліція дозволила йому поїхати з місця події і складала протокол без його присутності.

Також суд взяв до уваги те, що Назарій Кирилів є вчителем інформатики у Стебницькій гімназії №11, що він регулярно проходить медогляд, «відтак не міг керувати транспортним засобом в стані наркотичного сп’яніння, так як їхав до Львова із людьми, за яких несе відповідальність».

Дослідивши матеріали справи, суддя Лілія Гарасимків закрила справу про нетверезе водіння Назарія Кириліва через відсутність складу адмінправопорушення.

Share this post

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

scroll to top