Адаптивний карантин в Україні продовжили до кінця року

Кабінет міністрів продовжив дію адаптивного карантину в Україні до кінця року, тобто до 31 грудня 2021 року. Також в країні продовжили режим надзвичайної ситуації.

Міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко заявив, що наразі поточна епідемічна ситуація контрольована. Але він закликав українців не зволікати і зробити щеплення від коронавірусу.

– Так, ми фіксуємо зростання кількості нових випадків Covid-19, але завдяки вакцинації маємо запас міцності. Медична система готова реагувати на нову хвилю, але найкращий спосіб зберегти своє життя та здоров’я – щепитися від коронавірусної інфекції за першої нагоди, – наголосив він.

Також Віктор Ляшко додав, що 21 вересня відбудеться засідання Державної комісії з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій на якому оголосять, з якої дати по всій території країни встановлюють жовтий рівень епіднебезпеки.

З 20 вересня в Україні почали працювати нові правила адаптивного карантину для зон із різними рівнями епідемічної небезпеки, які Кабінет міністрів затвердив 13 вересня. Постанова №1236 вже набула чинності.

Нові обмеження передбачають не лише запровадження нових заборон для жовтої та червоної зон, а й певні привілеї для вакцинованих громадян.

ДжерелоМОЗ

Стежте за новинами на Telegram-каналі: https://t.me/Vartonews

Share this post

scroll to top