На Закарпатті вже оголосили про перехід у «жовту» зону з наступного тижня

У Закарпатській області анонсували, що з наступного тижня регіон перейде до «жовтої» зони карантину. Тоді частина шкіл перейде на дистанційне навчання через недостатню кількість вакцинованих працівників.

Про це повідомив голова Закарпатської ОДА Андрій Полосков.

За його словами, ситуація з COVID-19 в області погіршується, тому Закарпаття перейде у «жовту» зону з наступного тижня. Конкретної дати Полосков не назвав, оскільки таке рішення має ухвалити регіональна комісія з надзвичайних ситуацій.

Очільник області нагадав, що на «жовтому» рівні офлайн зможуть працювати лише ті заклади освіти, де принаймні 80% персоналу отримали одну або обидві дози проти коронавірусу. На Закарпатті лише у 5 територіальних громадах у школах вакциновано понад 80% працівників, а у 21 закладі — вакцинованих менше.

З 7 до 14 вересня в області щодоби виявляли від 15 до 44 нових випадків коронавірусу. Лише за неділю, 12 вересня, зафіксували один випадок. Традиційно на вихідних менше людей звертаються до лікарів і до лабораторій.

За даними МОЗ, у Закарпатській області динаміка госпіталізацій 13 вересня перевищила норму, досягнувши 55,6% (норма — менш ніж 50%).

Крім того, на Закарпатті з населенням у понад 1,2 мільйона людей вакцинували понад 243 тисячі людей, з них отримали обидві дози — 97 тисяч.

Share this post

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

scroll to top