У Львові відкрили мурал, присвячений Станіславу Лему. Його автори – брати Грехи

Малюнок створили на стіні компресорної станції. Вона розташована на території колишнього трамвайного депо на вулиці Вітовського, відомого як Lem Station. Це спільний проєкт з офісом “Катовіце – місто музики ЮНЕСКО”, офісом “Львів – місто літератури ЮНЕСКО” та ТзОВ “ЛемСтейшн”.

Мурал також відкрили у рамках спільного проєкту з польським містом Катовіце – “Нам не потрібні інші світи. Нам потрібні дзеркала”. Мурал створили дрогобичани Віталій та Сергій Грехи.

Львів – рідне місто Станіслава Лема. Там він народився, навчався у місцевій гімназії та університеті. Зазначають, що саме у Львові він сформувався як особистість – провів дитинство та юнацькі роки, а перший фантастичний роман “Людина з Марсу” написав ще під час німецької окупації міста. Тому 100-ліття всесвітньо знаного письменника-фантаста, футуролога та філософа Станіслава Лема у Львові відзначили низкою заходів.

Брати Віталій та Сергій Грехи, автори кіькох муралів у Дрогобичі. Перший, мурал “Одне Небо”, намальованих у 2018 році, в межах ініціативи “Інше місто”, спільно з ГО “Варто – Галицькі Новини” та Туристично-інформаційного центру під час реалізації проекту “Одне небо”, який переміг на конкурсі соціально-культурних проектів у Дрогобичі ще у 2017 році.

Другий – “Декорації міста”. Намальований у 2020 році за кошти благодійників. Координатори проекту: ГО “Варто – Галицькі Новини” та КП “ТІЦ”.

Share this post

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

scroll to top