Український плавець Максим Крипак здобув свою п’яту золоту медаль на Паралімпіаді-2020 з рекордним результатом

Український плавець Максим Крипак завоював уже п’яту золоту медаль на цьогорічних Паралімпійських іграх у Токіо з рекордним показником.

Про це повідомили у Міжнародному паралімпійському комітеті.

Максим Крипак виграв заплив на дистанції 200 м (SM10) та встановив новий паралімпійський рекорд із часом 2 хвилини 5,68 секунди.

Український спортсмен обійшов італійця Стефано Раймонді та Баса Таккена з Нідерландів.

Для Максима Крипака це вже п’яте «золото» на Паралімпіаді-2020. До того він став чемпіоном на дистанції 100 метрів вільним стилем, 100 метрів батерфляєм, 400 метрів вільним стилем та у запливі на 100 метрів на спині. Також Крипак має одну срібну медаль та одну бронзову. Наразі Крипак є найтитулованішим спортсменом на цьогорічних Паралімпійських іграх.

Окрім того, українець Андрій Трусов завоював «срібло» на дистанції 50 метрів батерфляєм (S7), а Денис Дубров здобув «бронзу» на дистанції 100 метрів батерфляєм (S8).

Які результати України?

Наразі у Національної збірної України станом на 12:00 3 вересня 92 медалі: 22 золотих, 44 срібних та 26 бронзових. Україна посідає 4-е місце за кількістю виборених нагород та 5-е ㅡ за кількістю здобутого «золота». А втім, змагання ще тривають, тож результати можуть змінюватися.

Share this post

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

scroll to top