Близько 30 українських ЗМІ видалили новину про ДТП з участю нардепа «слуги народу»

За даними свідків, Трухін мав ознаки алкогольного сп’яніння, але офіційного підтвердження цьому немає.

Близько тридцяти українських медіа видалили повідомлення про дорожно-транспортну пригоду з участю народного депутата від «Слуги народу» Олександра Трухіна. Також зник сюжет про ДТП і з YouTube-каналу Kyiv LIVE, повідомляє Detector.Media.

Аварія сталася 23 серпня, о 15:45 на Бориспільській трасі поблизу Києва. Видання ІА «Центр новин» з посиланням на очевидців повідомляло, що Трухін за кермом Audi не дотримався безпечної дистанції і на великій швидкості в’їхав в автомобіль Ford, який у свою чергу протаранив автомобіль Daewoo.

Новину про ДТП одразу опублікували десятки українських медіа, однак протягом наступних кількох днів без пояснен почали видаляти або ж змінювати публікації таким чином, що згадок про Трухіна не залишалося.

Зокрема, так зробили:

Футбол 24UA-FootballIsport, Meta-Ratings, 1927.kiev.ua, Динамо Киев от Шурика, УНИАНSport.ua , Football.ua, СегодняАнтикорГлавком, УННАргументы иФактыComments.ua, Depo.ua, Вести, ФактыТСН, ОбозревательТелеграфГордон, Комсомольская правда в Украине, ФразаАргументNewsWeek, Вести-UA, Bigmir, Українські новини, Голос.UA, Главк, РезонансСудебно-юридическая газета.

За даними свідків, Трухін мав ознаки алкогольного сп’яніння, але офіційного підтвердження цьому немає. У Нацполіції факт ДТП підтвердили, однак імен учасників автотрощі не назвали.

Офіційних коментарів щодо участі нардепа зі «Слуги народу» Трухіна наразі немає.   «Детектор медіа» намагатиметься взяти коментарі у редакцій, які видаляли повідомлення про ДТП або  змінювали їх.

За непідтвердженою інформацією, Трухін є у списку української делегації, яка вирушить до Вашингтона разом із Володимиром Зеленським.

Як пише ZN.ua з посиланням на ресурс The Unfiltered News, спікер Палати представників Ненсі Пелосі заявила, що вважає включення Трухіна в делегацію «недоречним».

«Водіння в стані алкогольного або наркотичного сп’яніння є серйозним правопорушенням, і такі люди не можуть бути включені до складу делегації найвищого рівня. Києву слід уникати послуг Олександра Трухіна хоча б до повного, прозорого і всебічного розслідування», — нібито заявила Пелосі. Інших підтверджень заяви Пелосі, окрім сумнівної публікації на сайті The Unfiltered News, наразі немає.

Один з нардепів на умовах анонімності розповів «Радіо Свобода», що він намагався з’ясувати обставини ДТП; його джерела в правоохоронних органах повідомили, що на момент аварії «Трухін виглядав так, ніби був на підпитку, але здати тест на вміст алкоголю він відмовився».  

Джерело «Радіо Свобода» у правоохоронних органах частково цю інформацію підтвердило. За словами джерела, Олександр Трухін був за кермом, але здавати тест на наявність в крові алкоголю відмовився. Джерело припустило, що «справа Трухіна вирішується на найвищому рівні».

Share this post

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

scroll to top