З Афганістану евакуювали усіх охочих українців

Україна евакуювала з Афганістану всіх своїх громадян, які заявили про бажання виїхати з цієї країни, повідомив голова Офісу президента Андрій Єрмак.

«На сьогоднішній день, ми можемо сказати, що всі українські громадяни, які виявили бажання виїхати з Афганістану, які зв’язалися з МЗС України, з нашими військовими, які були в Кабулі. Ми вже всіх евакуювали», – сказав він журналістам у суботу, 28 серпня, в аеропорту «Бориспіль», повідомила агенція «Інтерфакс-Україна».

Водночас голова Офісу президента зазначив, що в Афганістані можуть залишатися українці, які хотіли б покинути країну, але не змогли зв’язатися з дипломатами.

«Безумовно, ми розуміємо, що є люди, які можуть ще залишатися в інших місцях Афганістану. У нас 24 години на добу працює гаряча лінія, ми на зв’язку. Я хочу вас запевнити в тому, що жодного нашого громадянина, який перебуває в біді, або який ризикує своїм життям, ми не залишимо, ми продовжимо використовувати всі наші можливості, всі наші дипломатичні контакти, тому – якщо хтось буде ще знайдений, то операцію з евакуації наших громадян буде продовжено», – додав він.

Загалом у суботу, 28 серпня, до Києва з Афганістану мають прибути три літаки з евакуйованими українцями та громадянами інших країн. Два з них вже приземлились у «Борисполі», третій прилетить найближчим часом.
Цими рейсами з Афганістану евакуюють 360 людей, з яких 80 українців, повідомив заступник міністра закордонних справ України Євген Єнін. У свою чергу, Єрмак уточнив, що серед евакуйованих є також журналісти світових ЗМІ – The Wall Street Journal, Global Mail, представники ООН.


Share this post

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

scroll to top