Килими – можна, м’які іграшки – ні. Нові карантинні правила для дитсадків, що змінилося?

В Україні затвердили нові карантинні заходи у дитсадках. Відтепер температуру у дітей перевірятимуть тільки на вході, а раніше її треба було вимірювати кожні 4 години.

Про це повідомили у Міністерстві охорони здоров’я.

За новим положенням, після виявлення в дитини симптомів інфекції в приміщенні, де вона перебувала, необхідно провести провітрювання поза розкладом та дезінфекцію поверхонь.

Скасовується заборона на використання тканинних рушників та килимів з довгим ворсом. Але під час карантину заборонено використовувати м’які іграшки, перебувати в приміщенні садка у вуличному взутті. Також заборонені батьківські збори (дистанційні дозволені) та наради.

Якщо є ознаки ГРВІ або температура тіла вище +37,2, то за відсутності батьків дітей потрібно ізолювати в спеціальному приміщенні, терміново повідомити батьків і прийняти узгоджене рішення про подальшу допомогу дитині.

Вранці дитину приймає і передає в кінці дня вихователь на території садка, але не в його приміщеннях. У разі поганої погоди цей процес повинен проводитися в прийомних приміщеннях або роздягальнях, батьки обов’язково повинні бути в масках.

Положенням урегулювали використання засобів індивідуального захисту:

  • маски та рукавички працівникам необхідно одягати під час спілкування між собою та пересування приміщеннями закладу:
  • маски та рукавички не треба одягати під час проведення занять;
  • після зняття маски чи рукавичок та перед одягненням нових працівники мають мити руки з милом або обробляти їх антисептиком.

У МОЗ зазначили, що всі заходи – термометрія, обробка або миття рук, – мають проводитися в ігровій формі та за особистим прикладом педагогічного працівника.

ДжерелоМОЗ

Стежте за новинами на Telegram-каналі: https://t.me/Vartonews

Share this post

scroll to top