Заблукалого біля Говерли 6-річного хлопчика знайшли живим

У неділю, 15 серпня, після понад доби пошуків на Прикарпатті розшукали зниклого біля Говерли 6-річного Олексія Стефанціва з Коломиї. Хлопчик напередодні пішов з родичами на гору і загубився.

Як повідомили в ДСНС та поліції Івано-Франківської області, близько 19:30 15 серпня група волонтерів знайшла дитину на маршруті в напрямку гори Кукул, за понад 2 км від місця зникнення. Хлопчик втомлений і наляканий, але живий і його життю нічого не загрожує. Дитина уже поспілкувалася з мамою за допомогою рації.

«Одна з пошукових груп за допомогою радіозв’язку повідомила, що дитину знайшли. Живим. За попередньою інформацією, це саме Олексійко Стефанців. Знайшли дитину на горі Велика Козьмеска на відстані понад 2 км. Це на кордоні із Закарпатnям. Зараз хлопчика спускають», – йдеться у повідомленні рятувальників.
6-річний Олексій Стефанців з Коломиї 14 серпня піднімався на Говерлу ще з п’ятьма родичами, зокрема, з бабусею і тіткою. Батьків з ним не було. Близько 15:30 хлопчик відбився від групи та загубився.

До його пошуків, які тривали безперервно, залучали кілька сотень людей – надзвичайників, поліцію, військових та волонтерів з собаками. Для огляду території використовували квадрокоптер.


Share this post

scroll to top