Українські військові на кордоні підіймали у повітря винищувач — ловили контрабандистів на літаку

Українські військові на Прикарпатті вранці 7 серпня підіймали у повітря винищувач МіГ-29, щоб перехопити літак контрабандистів.

Про це повідомили в Командуванні повітряних сил ЗСУ та Західному регіональному управлінні Держприкордонслужби.

Прикордонники зазначили, що проліт літака Ан-2 з України в Румунію та назад зафіксували на світанку прикордонники відділу «Порубне» Чернівецького загону. Його продовжили відстежувати, і коли борт вирушив до кордону, інформацію передали військовим.

Так, з військового аеродрому в повітря підняли винищувач, аби примусово посадити контрабандистів.

Невдовзі під час приземлення літака на одному з аеродромів у Косівському районі Івано-Франківської області, за десятки кілометрів від кордону, затримали 4 людей. Після приземлення вони намагалися втекти автомобілем.

Як зазначили військові, вони перехопили літак контрабандистів о 07:30. Зробив це винищувач Севастопольської бригади тактичної авіації імені Олександра Покришкіна.

Військовий літак супроводжував порушників до аеродрому в Коломиї. Нагадаємо, у червні прикордонники зафіксували літак контрабандистів, який незаконно залетів в Україну з Румунії. Приземлився він аж на Житомирщині біля Бердичева, де його й затримали.

Share this post

scroll to top