На Донбасі бойовики поранили і травмували 7 українських військових. Один із них — у важкому стані

У зоні бойових дій на Донбасі внаслідок обстрілів бойовиків 26 липня поранення дістали четверо українських військових, ще у трьох — бойове травмування.

Про це повідомили у штабі операції Об’єднаних сил.

За даними штабу, бойовики здійснили прицільний обстріл українських позицій у районі відповідальності ОТУ «Схід».

Внаслідок обстрілу четверо військових отримали осколкові поранення, ще троє — бойове травмування. Їм надали першу медичну допомогу та перевезли до лікарні.

Стан здоров’я одного військового називають важким, ще одного — середнього ступеня важкості, інших п’ятьох — задовільним.

У штабі заявили, що українські бійці відкривали вогонь у відповідь на обстріл бойовиків. Про порушення «тиші» повідомили представників ОБСЄ.

Нагадаємо, за минулу добу, 25 липня, внаслідок обстрілів бойовиків постраждали двоє військових. Один із них дістав поранення, інший — бойове травмування.

Ситуація на Донбасі

З 27 липня 2020 року там запрацювало нове перемир’я. Протягом перших місяців на Донбасі справді суттєво зменшилася кількість обстрілів, однак зараз спостерігається нове загострення.

Як повідомили у ЗСУ, протягом режиму «тиші» унаслідок обстрілів бойовиків загинули 45 військовослужбовців, ще 150 зазнали поранень (станом на 18 липня). Після того стало відомо про смерть у лікарнях ще двох поранених військових: Олександра Горбенка та Дмитра Сівоконя.

До цієї статистики не входять випадки, коли солдати підриваються на вибухівці. За даними Міноборони, станом на 2019 рік на підконтрольній Україні території Донбасу було заміновано приблизно 700 тисяч гектарів.

Share this post

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

scroll to top