На Львівщині одужав один пацієнт із підтвердженим штамом “Дельта”

У Львівській області одна з трьох людей, у яких підтвердили коронавірус штаму “Дельта”, одужала. Про це Суспільному повідомила головна санітарна лікарка Львівщини Наталія Іванченко.

Симптоми коронавірусу “Дельта” схожі до COVID-19.

“Нічого такого,чого не було раніше, серед цих пацієнтів не спостерігалося. Тобто — це температура, це є пневмонія, загальна слабість. Всі ті пацієнти, один вже виписаний із стаціонару. Двоє з позитивною динамікою готуються до виписки”, – розповіла Наталія Іванченко.

Ще у трьох людей на Львівщині підозрюють штам коронавірусу “Дельта”. На разі чекають результати аналізів. За словами головної санітарної лікарки області Наталі Іванченко, тестування людей з підозрою на штам “Дельта” проводять у Києві.

Додамо, що зараз на Львівщині перебуває місія Всесвітньої організації охорони здоров’я. Вони дивляться, як регіон бореться із COVID-19. Також напрацьовують план дій, щоб краще підготуватись до майбутньої 3-ї хвилі пандемії.

Що відомо про “Дельта”-штам коронавірусу

23 червня на території України зафіксували перші два випадки зараження штамом збудника COVID-19 “Дельта”, більш відомого у світі як “індійський”. У Європейському центрі профілактики та контролю захворювань (ECDC) прогнозують, що до кінця серпня новий штам “Дельта” представлятиме 90% усіх вірусів COVID-19, що циркулюють в Європі.

За словами імунолога Федора Лапія, штам “Дельта” у порівнянні з “британським” штамом “у півтора раза” заразніший. Він легше поширюється. Також імунолог додає, що науковці ще до поширення “Дельта” прогнозували, що восени буде пік.

Стежте за новинами на Telegram-каналі: https://t.me/Vartonews

Share this post

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

scroll to top