На Львівщині прогнозують спеку до +34°

У найближчі дні у Львівській області очікується спекотна погода. Температура  повітря вдень прогріється +34°. Про це інформує Львівський гідрометцентр.

Так, у п’ятницю, 9 липня, на Львівщині очікується мінлива хмарність. Вночі опадів не передбачається, а вдень можливі місцями короткочасний дощ та гроза. Вітер південно-східний, 9 – 14 м/с. Температура вночі  становитиме 15-20° тепла, вдень – 29-34° тепла.

10 липня вночі істотних опадів синоптики не прогнозують, а ось вдень можливі короткочасні дощі, грози та град. Вітер південно-східний, 7 – 12 м/с. Температура вночі 13 – 18° тепла, вдень 26 – 31° тепла.
У неділю, 11 липня, в області очікується мінлива хмарність Вночі – без істотних опадів, вдень синоптики прогнозують місцями короткочасні дощі, грози, град. Вітер південно-східний, 7 – 12 м/с. Температура вночі 13 – 18° тепла, вдень 26 – 31° тепла.

Як правильно поводитись під час літньої спеки та що робити у випадку теплового удару.

Якщо термометр показує більше 30 градусів із позначкою плюс, краще з дому не виходити. Особливо це стосується періоду, коли сонце припікає найбільше – орієнтовно з 10:00 і до 16:00.

У випадку, коли виходу на вулицю не уникнути, потрібно підібрати одяг, що не перетискає судини, просторий, достатньо тонкий, бажано – світлих тонів, з натуральних тканин (льон, бавовна, шовк). Обов’язково слід подумати і про головний убір.

Перед виходом надвір слід змастити відкриті ділянки тіла – руки, обличчя, шию – захисним кремом, щоб убезпечити себе від надмірного ультрафіолетового випромінювання.5Побільше пити

У спекотні дні рекомендується пити більше рідини (прохолодної, але не холодної чи з льодом) – води, зеленого чаю, соку цитрусових чи компоту. Усього впродовж дня слід випити до 2,5 – 3 літрів. При цьому, старайтеся не пити газованих та солодких, а також алкогольних напоїв. Наприклад, пиво лише на короткий час охолоджує організм, а зневоднює його, щоб позбутися алкоголю, тож пиви захочеться ще більше.6Ні – заняттям спортом

Під час сильної сонячної активності не рекомендується займатися спортом, особливо просто неба, під прямими сонячними променями. Фізичні навантаження збільшують теплообмін у організмі в кілька разів, що призводить до обезводнення. Краще замінити ранкову пробіжку, наприклад, на відвідини басейну.

У літню пору жінкам рекомендують звести до мінімуму використання косметики, особливо – пудри та тональних кремів, які забивають пори та сприяють рясному потовиділенню. Чоловікам варто відмовитися від краваток та ременів.

Під час прогулянок у спекотні дні слід обирати маршрут поблизу міських водойм, фонтанів та інших джерел води. При можливості – частіше ополіскувати руки та обличчя, а вдома – приймати душ двічі на день.

Постійно носіть з собою пляшечку прісної негазованої води.

У офісі без кондиціонерів охолодити повітря допоможе посудина з водою – акваріум або просто миска, наповнена цією рідиною. Вода буде випаровуватись і тим самим охолоджувати повітря.10Шукайте тінь

Надворі упродовж дня старайтесь уникати тривалого перебування на сонці. Намагайтесь постійно перебувати у тіні: там прохолодніше та більше шансів не отримати теплового шоку.

Якщо ви відчуваєте слабкість, біль у голові, запаморочення, прискорений пульс, озноб, нудоту, спрагу і при цьому не потієте і маєте температуру біля 40 градусів – це симптоми теплового удару.

При таких симптомах одразу треба викликати швидку домогу. Поки медики не прибули на місце, перейдіть у прохолодне приміщення або тінь, зніміть тісний одяг, взуття та розв’яжіть краватку.  Якщо є можливість – оберніться вологим рушником чи простирадлом, прийміть прохолодний душ, прикладіть до голови, шиї, спини та пахв мішечки з льодом.

Рекомендується випити 1 літр води з додаванням 2 чайних ложок солі. Доцільно також лягти на бік, і припідняти ноги.

Якщо в людини, яка постраждала від теплового удару, слабкий пульс або не прослідковується взагалі – потрібно робити штучне дихання і непрямий масаж серця до прибуття медиків.

Share this post

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

scroll to top