Спроба налякати?! У Дрогобичі невідомі пошкодили авто Олени Куртяк

Сьогодні, 7 липня, дрогобицька нотаріус, волонтерка, відома у Дрогобичі своєю активною  та принциповою позицією Олена Куртяк, повідомила, що невідомі пробилиу її автомобілі усі чотири колеса, вкрутивши у них саморізи.

Про інцидент Олена Куртяк написала у себе на ФБ, виставивши відповідні фото.

“Нам залишили подарунок – цільово вкручені шурупи в колесах.

Ми на шиномонтажі.Викликаємо поліцію.Оскільки пошкодженими є усі чотири колеса.Нагадую, що 12 червня (а це уже майже місяць тому) я подала у Поліцію та Службау безпеки України  заяву про те, що маю підстави переживати за свою безпеку, безпеку своєї сім’ї та свого майна, та про розпалювання ворожнечі у регіоні. Поліція просто ДЕМОНСТРАТИВНО ПРОІГНОРУВАЛА моє звернення. До сих пір не відібравши у мене жодних пояснень. Так само як залишилась проігнорованою моя заява від 14 жовтня 2018 року про те, що до нас проникли у житло, усе перетрусили і нічого не забрали. У нас 4 дітей. Найменшій дитині ще немає два роки. Щоби було, якби ми цього не помітили, і якби з колесом щось сталось на швидкості на трасі?”

Олена Куртяк від початку війни з московією активно допомагає українській армії, має принципову позицію у питаннях, які стосують Дрогобицької громади, через це має конфлікт з міський головою Тарасом Кучмою, який ще 19 квітня 2021 року звернувся до Нотаріальної палати України та Міністерства юстиції України (Вищої кваліфікаційної комісії нотаріату) зі скаргою на нотаріуску Олену Куртяк. 

У своєму зверненні Тарас Кучма обурився на допис Олени Куртяк в якому вона, начебто, звинуватила його у “торгівлі патріотизмом”. Міський голова Тарас Кучма у цій заяві зазначив також, що Олена Куртяк зводила на нього наклепи, принижувала його гідність, честь, відтак, підводить до висновку, що “все це свідчить про недостатній професіоналізм Олени Куртяк, її упередженість та суб’єктивність у ставленні, низьку культуру спілкування”. У підсумку, міський голова Тарас Кучма вимагає анулювання свідоцтва про право зайняття нотаріальною діяльністю нотаріуса Олени Куртяк.

Скарга Тарас Кучми  на Олену Куртяк була сприйнята більшістю представників активного громадського сектору Дрогобича, як тиском на Олену Куртяк за її позицію, яка для міського голови Тараса Кучми не є зручною та вигідною. Відтак, учасники ініціативи “Дрогобич SOS – Допомога Армії” підготували звернення до Нотаріальної палати України та Міністерства юстиції України.

Отже, виникає питання, чи цей випадко – співпадіння, збіг обставин чи спроба налякати Олену Куртяк або замах на життя? 

Share this post

scroll to top