Євро-2020: збірна України обіграла Швецію та вийшла до чвертьфіналу

Збірна України обіграла Швецію з рахунком 2:1 та виборола квиток на 1/4 фіналу чемпіонату Європи з футболу.

Перший тайм матчу збірної України та Швеції завершився двома голами. На 27-ї хвилині Олександр Зінченко після результативного пасу Андрія Ярмоленка забив гол у ворота шведів. Однак вже до завершення тайму збірна Швеції відігралась ㅡ на 43-й хвилині Еміль Форсберг завдяки рикошету зрівняв рахунок.

На початок другого тайму у збірних не проводились заміни. На 55-тій хвилині Сергій Сидорчук поцілив у ворота шведів, однак м’яч влучив у каркас.

На 56-ій хвилині Форсберг, своєю чергою, пробив у праву стійку воріт української збірної.

Тренер української збірної Андрій Шевченко вирішив здійснити заміну: на 61-й хвилині Руслан Малиновський замінив Миколу Шапаренка.

На 69 хвилині Форсберг вдруге поцілив у каркас воріт українців. Гравець збірної Швеції Кулусевські отримав жовту картку за грубу гру проти Зінченка. Вже за 10 хвилин Ярмоленко отримав попередження «за розмови».

Вже на 85 хвилині Форсберг отримав жовту картку за фол на Тараса Степаненка.

По закінченню другого тайму рахунок залишився 1:1. Командам виділили 2 екстра-тайми по 15 хвилин. В українській команді заміна: Артем Бєсєдін вийшов замість Романа Яремчука, а Євген Макаренко замість Тараса Степаненка.

На сотій хвилині матчу збірна Швеції залишилась з 10-ма гравцями: Маркус Даніельсон отримав червону картку за грубу гру проти Артема Бєсєдіна, його видалили з поля. Перед цим шведи використали усі свої заміни.

Бєсєдіна на полі замінив Віктор Циганков.

У заключному овертаймі Україна зуміла дотиснути Швецію. На 120-й хвилині після подачі від Зінченка з флангу Артем Довбик ударом головою пробиває Ольсена – 2:1. Україна пробивається до чвертьфіналу ЧЄ-2020, де 3 липня в Римі гратиме з Англією.

Share this post

scroll to top