Перелом та часткове пошкодження хрестоподібної зв’язки: нападнику збірної Бєсєдіну знадобиться пів року на відновлення

У нападника збірної України з футболу Артема Бєсєдіна, який отримав важку травму у матчі 1/8 фіналу Євро-2020 проти Швеції, після додаткових обстежень виявили перелом та часткове пошкодження задньої хрестоподібної зв’язки та внутрішньої й зовнішньої бічних зв’язок.

Про це повідомив головний лікар київського «Динамо», де грає Бєсєдін, Андрій Шморгун, передає пресслужба футбольного клубу.

Футболісту провели МРТ-обстеження.

«На знімках МРТ у нього є часткове пошкодження задньої хрестоподібної зв’язки, часткове пошкодження внутрішньої та зовнішньої бічної зв’язок, а також перелом виростків стегнової кістки без зміщення», — заявив лікар.

Він зазначив, що від удару прямою ногою у Бєсєдіна трапилася гіперекстензія (перерозгинання) в колінному суглобі, яка викликала таку значну травму.

«Зараз ми проводимо консультації з травматологами та хірургами щодо тактики лікування. Попередньо це консервативне лікування. Термін відновлення — близько шести місяців», — заявив Шморгун.

Після закінчення другого тайму рахунок залишився 1:1. Командам виділили 2 екстратайми по 15 хвилин. Гра під час екстратаймів була більш напруженою та травматичною: Артем Бєсєдін, що вийшов замість Романа Яремчука, недовго зміг пробути на полі, отримавши травму.

Маркус Даніельсон отримав червону картку за грубу гру проти Бєсєдіна, його видалили з поля. Так, на сотій хвилині матчу збірна Швеції залишилась із 10-ма гравцями. Травмованого Бєсєдіна замінив Віктор Циганков.

Share this post

scroll to top