Наслідки негоди в Україні: понад 800 населених пунктів без світла, розмиті дороги та постраждалі

Після ускладнення погодних умов в Україні знеструмлено 811 населених пунктів у 9 областях.

За останню добу підрозділами Державної служби України з надзвичайних ситуацій здійснено 1886 виїздів для ліквідації наслідків подій, гасіння пожеж та проведення інших рятувальних заходів.

Як повідомляє 26 червня ДСНС України, за добу врятовано 11 людей.

Станом на 7:00 26 червня, внаслідок ускладнення погодних умов (пориви вітру, дощ) знеструмлено 811 населених пунктів у 9 областях: Рівненська – 340, Львівська – 209, Житомирська – 101, Хмельницька – 78, Київська – 28, Закарпатська – 22, Чернігівська – 19, Тернопільська – 8 та Чернівецька – 6. До відновлення електропостачання залучено бригади обленерго.

Львівська область

25 червня у Львівській області випали сильні опади у вигляді дощу (близько 28 мм, що становить 60% від місячної норми) та спостерігалися поривів вітру. Рятувальники здійснили 40 виїздів на розрізання та прибирання повалених дерев, відкачування води з підтоплених будівель та присадибних ділянок.

Було підтоплено 11 житлових будинків, 23 присадибні ділянки, 1 підземна парковка, 3 підвали, 1 підземний перехід, частково пошкоджено 12 дахів, 1 балкон, стіну 1 будинку. Внаслідок падіння дерева, травмовано 1 людину. Рятувальники відбуксували 2 легкові автомобілі, вивільнили 9 автомобілів з під дерев та зруйнованих конструкцій. Розрізано та прибрано 50 дерев. Жертв та постраждалих немає.

Наразі продовжуються роботи по відкачуванню води у Львові. Червоноград залишається частково підтопленими, але рівень води поступово знижується. Львівською міською радою проведено позапланове засідання міської комісії з питань ТЕБ та НС щодо організації ліквідації наслідків негоди та організації проведення комісійних обстежень з наступною класифікацією даної ситуації.

Стежте за новинами на Telegram-каналі: https://t.me/Vartonews

Share this post

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

scroll to top