У Дрогобичі відбувся конституційно-партійний квест від ВІ“Активна громада” (ВІДЕО)

Цьогоріч Україна відзначає 25-ту річницю ухвалення Конституції. Щоб звернути увагу громадян на питання Конституційних прав, Дрогобич долучився Всеукраїнської акції “Конституційно-партійний квест”. Акцію провели на ПЛ. Замкова Гора, біля дзвіниці костелу.

Одним із Конституційних прав, згідно зі статтею 36 КУ, є право громадян “на свободу об’єднання у політичні партії та громадські організації для здійснення і захисту своїх прав і свобод та задоволення політичних, економічних, соціальних, культурних та інших інтересів, за винятком обмежень, встановлених законом в інтересах національної безпеки та громадського порядку, охорони здоров’я населення або захисту прав і свобод інших людей”. 

Саме тому провести Акцію “Конституційно-партійний квест”, щоб показати важливість участі громадян в суспільно-політичному житті через такий інструмент взаємодії громада-влада, як політичні партії. 

Детальніше у нашому відео.

Примітка. Місія «Активної Громади»: досягти добробуту через демократичний розвиток громад України. Мета на 2025 рік: активізувати та залучити щонайменше 1% громадян до участі у прийнятті рішень та просуванні реформ в Україні на системній основі для добробуту в громадах України. Ініціатива створена в межах діяльності.

Над відео працював Олег Дьорка

Share this post

scroll to top