Мама капала «зеленку» на соску: у Львові врятували немовля з сильними опіками

У п’ятницю, 18 червня, до Львівської лікарні Охматдит потрапив одномісячний малюк з ранами в роті. Лікарі підозрювали дифтерію, але це виявилися сильні опіки від «зеленки». Як з’ясувалось, педіатр рекомендувала мамі малюка капати йому «зеленку» на соску і запевнила, що такий метод допоможе боротися із молочницею. Про це повідомили у Facebook медзакладу.

Інцидент стався минулої п’ятниці, коли до відділення для дітей до трьох років привезли одномісячного хлопчика з чисельними ранами у ротику.

«Картина вразила навіть досвідчених лікарів – у дитини не було живого місця у ротику, одна суцільна рана з нальотом! Дитина навіть плакати не могла через осиплість голосу», – згадують у медзакладі.

До Охматдиту одразу ж викликали інфекціоністів – разом з іншими лікарями вони оглядали хлопчика, розпитували маму про різноманітні деталі, але тривалий час усе одно не могли зрозуміти, що є причиною виникнення опіків.

Єдиним можливим діагнозом, який запідозрили лікарі, була дифтерія. Це означало б, що весь заклад необхідно зачиняти на карантин.

Поки лікарі опитували маму малюка, завідуюча відділенням Оксана Короляк звернула увагу на соску, вимазану «зеленкою» і поцікавилася, що це. На запитання лікарки, чому соска зелена, жінка відповіла, що місцевий педіатр рекомендувала їй капати «зеленкою» від молочниці на цей дитячий девайс.

«Сказати, що у педіатрів був шок – це нічого не сказати. Виявляється, від частого застосування «зеленки» малюк отримав сильний опік слизової. Наразі не зрозуміло, чи дійсно мама діяла за порадою лікарки, чи просто вирішила виправдати себе, зіславшись на нібито її рекомендацію», – розповідають в Охматдиті.

Після надання допомоги малюка із мамою відправили додому. Жінка пообіцяла більше не експериментувати з «зеленкою».

Share this post

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

scroll to top