Збірна України виходить до 1/8 фіналу Євро-2020

Збірна України виходить до 1/8 фіналу Євро-2020 за рейтингом третіх місць. 23 червня Швеція обіграла Польщу з рахунком 3:2, а Іспанія розгромила Словаччину 5:0. Словаки опинилися на третьому місці в групі E з трьома очками, проте в рейтингу третіх команд поступилися українцям за всіма показниками. Наступний матч українці зіграють проти переможця групи E або F, який визначиться вже сьогодні.

Нагадаємо, Україна програла два матчі групового етапу і виграла третій, таким чином зайнявши третє місце в групі С з трьома очками. Завдяки новому регламенту Чемпіонату Європи в українців лишилися шанси вийти до наступного етапу турніру за рейтингом третіх місць, куди проходять чотири найкращі збірні, які зайняли третє місце в групах, із шести.

Доля української збірної залежала від результатів матчів опонентів у групах D, E або F. Один з варіантів, який влаштовував українців, – у групі E шведи не програють полякам, а словаки з іспанцями не грають внічию. У результаті Швеція обіграла Польщу 3:2, а Іспанія розгромила Словаччину 5:0. Словаки, як і українці, опинилися на третьому місці у своїй групі з трьома очками, але в рейтингу третіх місць Україна обійшла Словаччину за всіма іншими показниками – зокрема, за різницею м’ячів та забитими голами.

В 1/8 фіналу українці зустрінуться або зі шведами 29 червня, або 28 червня з переможцем групи F, який визначиться сьогодні, – Францією, Німеччиною або Португалією.

Додамо, що збірна України виходить до плей-оф Чемпіонату Європи вперше. У 2012 році українці брали участь у фінальній стадії турніру як його господарі. Тоді до наступного етапу, чвертьфіналів, виходили лише найкращі дві команди з групи. Україна посіла третю сходинку, поступившись Англії та Франції, та вилетіла зі змагання. У 2016 році наша збірна зайняла останнє місце в групі. До того українцям не вдавалося пробитися до фінальної стадії Чемпіонату Європи взагалі.

Share this post

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

scroll to top