У Дрогобичі адреси боржників за воду оприлюднять на білбордах

Про намір розмістити на бігбордах міста інформацію з адресами боржників КП “Дрогобичводоканал” та сумами заборгованості повідомив керівник підприємства Роман Шагала.

З його слів  такі дії є вимушеними, оскільки, борг населення зростає, а це призводить до фінансової нестабільності на підприємстві, а борг населення перед підприємством становить 16,4 мільйона гривень..

«Через осіб, які не прагнуть оплачувати за спожиті послуги, ми будемо змушені повернутися до практики погодинного водопостачання, і ми прекрасно розуміємо, що від цього потерпатиме лише громада», наголосив Роман Шагала.

Нагадаємо, що таку практику нещодавно впровадив сусідній із Дрогобичем – Стрий. Місцевий водоканал розмістив по місту бігборди з адресами тих, хто не сплатив за воду. На кожному щиті два десятки адрес і суми боргів. Вартість розміщення склала 18 тисяч грн у місяць.

Журналісти 1+1 запитали у юристів їхню думку щодо таких методів роботи із боржниками, які повідомили, що дії Стрийського водоканалу нагадують цькування і порушують закон. Стягувати борги підприємство може лише через суд, каже юрист.

“Інформація про місце проживання особи, інформація про її фінансовий стан – це інформація персонального характеру, яка охороняється Конституцією. Вона може поширюватися лише за згодою юридичної особи”, каже юрист Ярослав Жуковський.

Чи буде така практика ефективно, чи вдасться комунальним підприємствам зібрати борги, покаже час.

Стежте за новинами на Telegram-каналі: https://t.me/Vartonews

Share this post

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

scroll to top