7 гривень. Нова вартість проїзду у громадському транспорті Дрогобича

У Дрогобичі зросте вартість проїзду в громадському транспорті. Нова ціна – 7 гривень. Нова ціна запрацює вже з 1 липня. Таке рішення прийняв виконавчий комітет ДМР у понеділок, 7 червня.

Нагадаємо, що ще у березні Мирослав Лужецький, директор ДП “Дрогобицьке АТП” КП “СМУ” ДМР звернувся до міського голови Дрогобича Тараса Кучми з проханням переглянути тариф на пасажирські перевезення на автобусних маршрутах, які працюють у Дрогобичі.

Спершу виносився проєкт рішення в якому пропонувалося затвердити тариф на перевезення одного пасажира у розмірі 8 гривень. На минулому виконкомі такий проєкт було знято на доопрацювання. 

Сьогодні тариф на проїзд у громадському транспорті складає 5 гривень. Цей тариф було затверджено рішенням виконавчого комітету Дрогобицької міської ради №280 від 20.11.2018 року. 

Окремо у проєкті рішення встановлюється перелік категорій громадян, яким надано право безоплатного проїзду в автобусах та стимулюється використання «Картки дрогобичанина», адже пасажирам, які проводять оплату безготівково за допомогою «Картки дрогобичанина», надається знижка у розмірі однієї гривні.

Також за умови пред’явлення “Картки дрогобичанина” право на 20 безплатних проїздів в місяць мають: пенсіонери за віком, особи з інвалідністю III групи, особи, які перебувають у складних життєвих обставинах, один з батьків дитини, отримувач допомоги (дитини-інваліда віком до 18-ти років);опікун (піклувальник) дитини-сироти або дитини позбавленої батьківського піклування. Після використання права на 20 безплатних проїздів, оплата проїзду для цих категорій громадян здійснюється згідно з чинним тарифом.

Перелік категорій громадян, яким надано право безплатного проїзду

1. Учасники бойових дій (в т.ч. АТО та ООС) та бійці-добровольці АТО
2. Особи з інвалідністю внаслідок війни та особа, яка супроводжує інваліда війни I групи
3. Особи (ЧАЕС), віднесені до категорії I
4. Особи-учасники ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, які належать до категорії II
5. Особи з інвалідністю I, II групи
6. Особа, яка супроводжує інваліда I групи
7. Батьки загиблого військовослужбовця
8. Члени сім’ї загиблого (померлого) ветерана війни
9. Ветерани військової служби, ветерани органів внутрішніх справ, ветерани податкової міліції, ветерани державної пожежної охорони , ветерани Державної кримінально-виконавчої служби України, ветерани служби цивільного захисту, ветерани Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України
10. Реабілітовані особи (реабілітовані, потерпілі від репресій)
11. Діти з багатодітних сімей

Стежте за новинами на Telegram-каналі: https://t.me/Vartonews

Share this post

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

scroll to top