УЄФА близька до скасування правила виїзного гола в своїх турнірах

УЄФА може скасувати правило виїзного гола в турнірах під своєю егідою. Раніше питання про це розглянули на засіданні комітету асоціації з клубних змагань. Зараз організації потрібне схвалення виконавчого комітету УЄФА.

Нагадаємо, правило виїзного гола існує вже 56 років. Згідно нього, за рівного рахунку в двоматчевому протистоянні в єврокубках в наступний раунд виходить команда, що забила більше голів на чужому полі.

Також найближчим часом УЄФА може змінити регламент Ліги чемпіонів. За даними сайту Всепроспорт, європейські футбольні чиновники обговорюють можливу зміну формату вирішальних матчів плей-офф Ліги чемпіонів.

Як повідомляє New York Times, УЄФА планує ввести «Фінал чотирьох»: в одному місті протягом тижня пройдуть два півфінали і фінал Ліги чемпіонів. Дане рішення має посприяти додатковому надходженню коштів, а також збільшити охоплення глядацької аудиторії за рахунок організації дозвілля вболівальників – протягом усього тижня планується проведення концертів світових знаменитостей, матчів легенд футболу, а також фіналу молодіжної Ліги чемпіонів. Ці зміни точно не вступлять в дію до 2024 року, так як телевізійні та рекламні контракти на цей період вже підписані.

Як повідомлялося раніше, в Лізі чемпіонів з сезону-2024/2025 братимуть участь 36 команд замість 32. Клуби гратимуть по колу без поділу на групи, а топ-8 команд вийдуть у плей-офф.

Share this post

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

scroll to top