У Жидачеві хочуть облаштувати громадський простір Героя України Тараса Матвіїва / Конкурс «Наша громада»

В межах конкурсу «Наша громада» у Жидачеві хочуть облаштувати громадський простір Героя України Тараса Матвіїва.

Про участь громади у цьому конкурсі повідомив Свястослав Багрій, депутат місцевої ради:

“Уявляєте Простір Героя? Але так, давайте спершу – про Героя!10 липня 2020 року у війні на сході загинув наш друг – офіцер української армії Тарас Матвіїв.Йому було лише 31. Журналіст, майданівець, громадський активіст, автор чудової прози і віршів пожертвував собою, щоб врятувати двох побратимів. Посмертно Тараса Матвіїва відразу ж нагородили званням Герой України.Він був з Жидачева на Львівщині. Звідси їздив на Майдан, де активно влився у “Пошукову ініціативу”, котра шукає пропалих безвісти майданівців. Пішов добровольцем у 2015-у, повернувся, виступав проти масових рубок лісів започаткувавши ініціативу Стоп лісоцид Львівська область. У 2019 закінчив Національну академію сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного, став командиром взводу 24 ОМБр імені короля Данила”.

Ви можете нам допомогти створити Простір Героя.Ми беремо участь у конкурсі “Наша громада”.

Ідея: названий на честь Героя України Тараса Матвіїва проспект у Жидачеві перетворити на сучасний, креативний, відкритий, мистецький простір для всіх.

Тарас дуже багато зробив для громади та України. Ми просимо Вас підтримати нашу ідею голосуванням.

ПРОГОЛОСУВАТИ ЗА ПРОЕКТ МОЖНА ТУТ

Коротко про проєкт: Проєкт спрямований на вирішення проблеми із культурно-просвітницьким дозвіллям жителів громади та гостей, а також сприятиме збереженню пам’яті про нашого Героя України, який прагнув розвивати інфраструктуру та громадські простори. На жаль, проблема фінансування сучасних ініціатив не може бути вирішена тільки представниками місцевого самоврядування. Тому залучення проєктних кошті спільно із бюджетом громади та партнерською підтримкою дасть змогу покрити витрати на реалізацію проєкту.

Детальний опис ідеї проєкту: Реалізація проєкту «Громадський простір Героя України» дасть змогу втілити дві великих ідеї. Перша – це створення сучасного, мистецького громадського простору, де б було цікаво та корисно проводити дозвілля для людей різного віку. В рамках цієї ідеї заплановано облаштувати проспект Героя України Тараса Матвіїва в урбаністичному стилі, встановивши мистецькі споруди, фотозони та галерею під відкритим небом, створити місця відпочинку та корисного дозвілля.

Довідково: Конкурс «Наша громада» проводиться для територіальних громад з 29 березня до 30 вересня 2021 року й організований телеканалами ICTV та СТБ у партнерстві з Українським кризовим медіа-центром у рамках Програми USAID  «Децентралізація приносить кращі результати та ефективність» (DOBRE).

Яка мета конкурсу?

  • донести широкій авдиторії інформацію про реформу місцевого самоврядування та показати конкретні історії успіху територіальних громад;
  • розповісти в ефірі українських національних телеканалів про досягнення та досвід обраних громад;
  • привернути увагу до реформи місцевого самоврядування через участь громадян у відборі громад-учасниць конкурсу;
  • продемонструвати успішні місцеві проєкти, зміцнити довіру до місцевого самоврядування, ініціативності та активності жителів громад;
  • стимулювати та підтримати розвиток територіальних громад.

Share this post

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

scroll to top