На Львівщині можливий новий спалах коронавірусу, – ОДА

У Львівській ОДА заявили, що через послаблення карантину в області очікується черговий спалах коронавірусу. Про це під час брифінгу 14 травня заявив директор департаменту охорони здоров’я ЛОДА Орест Чемерис, передає Львівський портал.

Раніше МОЗ та ЛОДА прогнозували спалах коронавірусу після Великодня, однак впродовж двох тижнів після свят в області навпаки виявляють значно менше хворих.

За словами Ореста Чемериса, наразі у медзакладах також досить позитивна ситуація з кількістю госпіталізованих хворих. Станом на ранок у covid-лікарнях Львівщини лікуються 1465 хворих, що становить 30% від загальної кількості виділених ліжок.

Однак посадовець наголосив, що через послаблення карантину зросла мобільність населення, відтак в ЛОДА очікують збільшення кількості хворих.

«Після Великодня минуло два тижні, в нас відновилось навчання та значно зросла мобільність населення. Тому звичайно ми очікуємо збільшення кількості хворих. Ріст захворюваності є абсолютно прогнозованим, а на скільки він буде високим залежить від багатьох чинників: чи будуть відомі штами коронавірусу і на скільки кожен з нас буде дотримуватись встановлених обмежень»,пояснив Орест Чемерис.

Cтаном на ранок п’ятниці, 14 травня, на Львівщині виявили 350 нових хворих на Covid-19, тоді як одужали 1004 людини, ще 18 осіб померли.

Share this post

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

scroll to top