Акторка драмтеатру отримала звання народної артистки України

У драмтеатрі ім. Ю. Дрогобича відбувся бенефіс Надії Цибульської, під час якого заступник голови Львівської ОДА Іван Собко вручив актрисі державну нагороду «Народна артистка України».

Згідно з Указом Президента України, актриса відзначена державною нагородою «за вагомий особистий внесок у розвиток національної культури і театрального мистецтва, значні творчі здобутки та високу професійну майстерність».

Надія Андріївна Цибýльська народилася 26 березня  1951 року на Тернопільщині. Мама була директоркою сільського будинку культури, а батько художнім керівником. Мала Надійка вже від трьох років була на сцені.

У муздрамтеатрі ім. Ю. Дрогобича з 1976 року. У 2001 році отримала звання «Заслужена артистка України».

Про свої найбільш улюблені ролі говорить: «Це моя «Вовчиха», це моя Кайдашиха в «Кайдашевій сім’ї», це – Лимериха… Перелічити неможливо. Понад сто ролей. Але ці найбільш улюблені та близькі… Мабуть, не лише в акторстві – найголовніше – любити справу, якою займаєшся. Інакше нічого не досягнеш. А вже в акторському фаху без цього просто неможливо…».

Найвідоміші ролі у виставах: Солоха (“Різдвяна ніч” М. Гоголя), “Секлита” (“За двома зайцями” М. Старицького), Марія (“Земля” О. Кобилянської), мати Івана (“Тіні забутих предків” М. Коцюбинського”), Кайдашиха (“Кайдашева сім’я” І. Нечуя-Левицького).

Стежте за новинами на Telegram-каналі: https://t.me/Vartonews

Share this post

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

scroll to top