Віктор Медведчук передавав в Росію секретну інформацію про підрозділ ЗСУ

Дані про українських військових політик повідомив Тарасу Козаку, який на той час перебував на території РФ.

Нардеп від проросійської партії «Опозиційна платформа ­– За життя» Віктор Медведчук в серпні 2020 року передав своєму соратнику Тарасу Козаку, який тоді перебував в Росії, секретні дані про прихований підрозділ Збройних сил України. Про це розповів голова СБУ Іван Баканов під час брифінгу, який відбувся 11 травня.

З його слів, Медведчук розповів Козаку інформацію про місцезнаходження, особовий склад і бойову підготовку українського військового підрозділу.

«Такий собі подарунок для спецслужб Росії», – зазначив Баканов.

За даними СБУ, Віктор Медведчук наразі перебуває в Україні, його точне місцеперебування з’ясовується. Водночас нардеп Тарас Козак, наймовірніше, перебуває в Росії.

Нагадаємо, що 11 травня Віктору Медведчуку та Тарасу Козаку оголосили про підозру в держзраді та в замаху на розкрадання природних ресурсів. Генпрокурорка Ірина Венедіктова на брифінгу розповіла, що компанія Медведчука, яка мала дозвіл на видобуток корисних копалин з газового родовища «Глибока», перереєструвалася після окупації Криму як російська та платила Росії податки.

СБУ також провела обшуки в офісі партії ОПЗЖ, руху «Український вибір» та в домівці Віктора Медведчука. ЗМІ писали, що обшукам перешкоджала охорона політика, яка не впускала слідчих та контррозвідку на територію помешкання. Свої дії вони аргументували тим, що нардепа нібито немає вдома.

Share this post

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

scroll to top