Венедіктова підписала підозри Медведчуку та Козаку ㅡ їх підозрюють у держзраді

Генеральна прокурорка Ірина Венедіктова підписала підозри народним депутатам від ОПЗЖ Віктору Медведчуку та Тарасу Козаку. Їх підозрюють у держзраді.

Про це Ірина Венедіктова написала у Facebook.

«Інформую суспільство про те, що сьогодні я поставила свій підпис на повідомленнях про підозру двом народним депутатам українського Парламенту ㅡ М і К», ㅡ написала Венедіктова, ймовірно, маючи на увазі Віктора Медведчука та Тараса Козака.

Вона зазначила, що цих народних депутатів підозрюють у державній зраді та замаху на розграбування національних ресурсів в українському Криму.

Зокрема, Венедіктова перерахувала правопорушення депутатів, серед яких: визнання анексії Криму; сприяння та участь у передачі цінних документів, що стосуються українських надр на 38 млрд грн; розкриття держтаємниці; правонаступництво української власності, що по праву належить громадянам України тощо.  

Зазначимо, що зараз проводять про обшуки у будинку на вулиці Монтажників у Києві, де, ймовірно, зараз живе Медведчук.

«За результатами обшуків, місцеперебування нардепа М не встановлено, а тому СБУ вживаються відповідні заходи до його встановлення та вручення йому клопотання про тримання під вартою», ㅡ додала генпрокурорка.

19 лютого Рада нацбезпеки і оборони України запровадила санкції проти народного депутата України Віктора Медведчука та його соратника Тараса Козака. Обмеження ввели у зв’язку з розслідуванням СБУ щодо фінансування тероризму.

Зокрема, Рада нацбезпеки хоче повернути в держвласність частину нафтопродуктопроводу «Самара — Західний напрямок» — основного джерела постачання російського дизпалива до України.

Ним володіє ТОВ «Прикарпатзахідтранс» — компанія, що офіційно не належить Медведчуку, але, як вважається, пов’язана з наближеними до нього. Влада вважає, що частину проводу компанія отримала незаконно, а НАБУ порушило справу через привласнення цього об’єкта.

Крім того, на початку березня відбулися масштабні обшуки у мережі АЗС, яку пов’язують з Медведчуком. Її підозрюють у несплаті 240 мільйонів гривень податків.

Стежте за новинами на Telegram-каналі: https://t.me/Vartonews

Share this post

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

scroll to top