ОБСЄ за добу зафіксувала понад 700 порушень «тиші» на Донбасі, більшість — на Донеччині

Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ протягом 7 травня зафіксувала 777 порушень режиму припинення вогню на Донбасі. Більшість порушень сталися в Донецькій області.

Про це йдеться у звіті Моніторингової місії ОБСЄ від 8 травня.

У Донецькій області зафіксували 663 порушення «тиші», зокрема 104 вибухи. Більшість із цих порушень сталися біля непідконтрольних населених пунктів Спартак, Петрівська, а також на південь від Донецької фільтрувальної станції.

Для порівняння, за 6 травня місія ОБСЄ зафіксувала 160 порушень на Донеччині.

У Луганській області відзвітували про 144 порушення режиму припинення вогню, зокрема 7 вибухів. За даними експертів, більшість порушень сталися неподалік непідконтрольного Луганська — вони пов’язані з навчаннями з бойової стрільби.

В ОБСЄ зазначають, що це є порушенням рішення Тристоронньої контактної групи від 3 березня 2016-го, яке забороняє навчання з бойової стрільби в зоні безпеки.

Загалом від початку «перемир’я» 27 липня 2020 року й до вечора 7 травня ОБСЄ нарахувала 25 621 порушення «тиші» на Донбасі, зокрема 8 203 вибухи, 3 307 невизначених боєприпасів у польоті, 206 спалахів дульного полум’я, 86 освітлювальних ракет і 13 819 черг та пострілів.

У штабі операції Об’єднаних сил повідомляли, що 7 травня зафіксували 11 порушень режиму припинення вогню. А 8 травня там зафіксували дев’ять порушень «тиші»: поранених чи загиблих унаслідок обстрілів бойовиків немає.

Нагадаємо, що в ОБСЄ порушенням вважають кожний постріл або вибух, а в штабі ООС обстріли однієї позиції вважають одним фактом порушення.

Стежте за новинами на Telegram-каналі: https://t.me/Vartonews

Share this post

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

scroll to top