Другий Великдень в умовах карантинних обмежень. Чин освячення пасок цього року відвідало більше людей, ніж торік.
У суботу, 1 травня, напередодні Великодня біля усіх храмів велелюдно. віряни освячують паски та смаколики, аби вже на святковий Пасхальний сніданок зібратись у родинному колі та спожити свячені страви.
Чимало вірян в масках, але дистанції дотриматись було складно. Освячення відбувалося на подвір’ях храмів кожні 30 хвилин, люди юрмилися з кошиками, щільно тулилися один попри одного біля церков для скроплення свяченою водою.
Нагадаємо, духовенство закликало за можливості не йти до храму усією сім’єю, особливо, якщо це стосується людей із групи ризику.
ВАРТО_знати: одна з головних традицій Великодня – освячення і споживання обрядових страв. Українці здавна вірили: все, що святять у кошику, наділене особливими властивостями. Кожна господиня старалася, щоб кошик був багатий. Один із обов’язкових атрибутів – паска, а також яйця (писанки, крашанки), молочні продукти (масло, сир), м’ясне (ковбаса, шинка, сало), сіль та хрін.
ДРОГОБИЧ
СТЕБНИК
ТРУСКАВЕЦЬ
БОРИСЛАВ
Стежте за новинами на Telegram-каналі: https://t.me/Vartonews