Байден запровадив у США режим надзвичайної ситуації через загрози з боку Росії

Президент Сполучених Штатів Джо Байден оголосив, що запроваджує у країні режим надзвичайної ситуації. Причина — загроза для національної безпеки, зовнішньої політики та економіки США з боку уряду Росії.

Про це йдеться у листі Байдена до Конгресу США.

“Повідомляю, що я видав наказ про оголошення національного надзвичайного стану у зв’язку з нетиповою та надзвичайною загрозою для національної безпеки, зовнішньої політики та економіки США, що створюється специфічною шкідливою зовнішньою діяльністю уряду Російської Федерації”, – йдеться у тексті. 

Серед таких дій Байден називає спробу зірвати підірвати проведення вільних і чесних демократичних виборів, а також підірвати демократичні інституції у США та країнах-партнерах і союзниках, участь Росії та сприяння злочинній кібердіяльності, спрямованій проти США і союзників, сприяння та використання транснаціональної корупції для впливу на іноземні уряди.

Також це здійснення “екстериторіальної діяльності, спрямованої проти дисидентів або журналістів, дії для підриву безпеки у країнах та регіонах, важливих для нацбезпеки США, порушення усталених принципів міжнародного права, включно з повагою до територіальної цілісності країни. 

“(Все це) складає нетипову і надзвичайну загрозу для національної безпеки, зовнішньої політики та економіки Сполучених Штатів”, – підсумовує Байден. 

Лист додається до відповідного указу Джо Байдена “щодо блокування власності у зв’язку зі специфічною шкідливою зовнішньою діяльністю уряду РФ”. 

Стежте за новинами на Telegram-каналі: https://t.me/Vartonews

Share this post

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

scroll to top