Похорон загиблого військовослужбовця Ігоря Байтала відбудеться 10 квітня у Жидачеві

Чин похорону загиблого військовослужбовця Ігоря Байтала відбудеться 10 квітня. З 8 по 10 квітня на території Жидачівської громади оголошені Дні жалоби.

Як інформують у Жидачівській міській раді, попередньо планується прощання із загиблим військовим у Львові на площі біля пам’ятника Т. Шевченку. Потім процесія вирушить до Жидачева. Похорон запланований на 10 квітня.

Жидачівський міський голова Володимир Левко підписав розпорядження про оголошення 8, 9 та 10 квітня на території Жидачівської міської територіальної громади Днями жалоби.

“На знак скорботи за загиблим будуть приспущені Державні прапори України з траурною стрічкою на адміністративних приміщеннях міської ради, комунальних підприємств та закладів, державних установ, організацій на території громади.Цими днями буде обмежено проведення розважально-концертних заходів на території громади та заборонено звучання розважальної музики у закладах торгівлі і ресторанного господарства, в громадських місцях.Жидачівська міська територіальна громада висловлює щирі співчуття батькам, рідним і близьким мужнього захисника України, нашого земляка Ігоря Байтали. Герої не вмирають, вони продовжують тримати над нами небо. Вічна пам’ять і слава Герою!” – йдеться у розпоряджені.

Ігор Байтала загинув 6 квітня близько 21.00 години в зоні проведення операції Об’єднаних Сил. Ігор Байтала народився 19 травня 1995 року. У 2019 році призваний на строкову військову службу, яку проходив на посаді водія. 22 жовтня 2020 року звільнений у запас. Як повідомив військовий комісар Жидачівського районного територіального центру підполковник Балюра, на військову службу солдат за контрактом призваний 5 січня 2021 року у військову частину А3029. Служив у розвідувальному відділенні безпілотних авіаційних комплексів. Нині батьки хлопця лікуються від коронавірусу. У Ігоря ще є брат і дві сестри. Хлопець був не одружений.

Вічна пам’ять!

Стежте за новинами на Telegram-каналі: https://t.me/Vartonews

Share this post

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

scroll to top