У Польщі перекинувся мікроавтобус з українцями. Є загиблі

У Польщі поблизу міста Кашице вночі 21 березня перекинувся мікроавтобус із 10 українцями: одна людина загинула.

Про це повідомив речник Міністерства закордонних справ України Олег Ніколенко. За його словами, п’ятеро людей госпіталізували. Наразі Генконсульство у Любліні взаємодіє з правоохоронцями Польщі для з’ясування обставин аварії та надає постраждалим консульську допомогу. Для родичів працює гаряча лінія +48784138555. Польське видання TVN24 пише, що аварія сталася приблизно на тому ж місці, де перекинувся інший автобус з українцями — тоді загинули п’ятеро людей. Речник рятувальників Марцін Бетлея розповів, що в автобусі були 10 людей, зокрема двоє водіїв — усі громадяни України.

Підтверджено загибель однієї людини та госпіталізацію чотирьох. Представниця поліції міста Ярослав, яке також неподалік від місця аварії, Анна Длугош зазначила, що автобус врізався у бар’єр та впав у кювет. За попередніми даними, водій був тверезим і він із «незрозумілих причин з’їхав із дороги та врізався у відбійник». Длугош розповіла, що одній постраждалій людині намагалися надати медичну допомогу, але вона померла. Наразі триває розслідування причин аварії.

Відомо, що автобус їхав за маршрутом Вроцлав-Чернівці, за кермом був 23-річний водій. Внаслідок аварії загинув другий водій.

П’ятьох постраждалих відвезли до лікарень у Перемишлі, Пшеворську та Любачові. Інших людей відвезли до гуртожитку в Ярославі.RMF24 зазначає, що вночі у Підкарпатському воєводстві, де сталася аварії, тривають ускладнені погодні умови, зокрема мокрий сніг.

Share this post

scroll to top