Закарпаття з 8 березня опиниться у «червоній» зоні

Закарпатська область із понеділка, 8 березня опиниться у «червоній» зоні карантину через погіршення ситуації з коронавірусом.

Таке рішення ухвалила Державна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, повідомляють міністр уряду Олег Немчінов та Закарпатська облдержадміністрація.

Перед тим Закарпатська область була у «помаранчевій» зоні, яка не передбачала посилення карантину, але «сигналізувала про потенційну небезпеку — наближення до “червоного” рівня».

За даними МОЗ, на Закарпатті перевищує норму рівень госпіталізації. Станом на 4 березня в області фіксують 92 госпіталізації на 100 тисяч населення, коли норма менш ніж 60 госпіталізацій на 100 тисяч населення.

У Закарпатській ОДА повідомляють, що хворих на COVID-19 чи з підозрою на захворювання госпіталізують у 17 медзакладів, у яких виділили 2300 ліжок. Наразі 82% ліжок заповнені.

Напередодні регіональна комісія вирішила в окремих населених пунктах області обмежити роботу закладів громадського харчування (окрім адресної доставки та замовлення навинос), ТРЦ та розважальних закладів, закладів культури, спортивних залів та фітнес-центрів, непродовольчих ринків і закладів освіти.

ВАРТО_ЗНАТИ: Що передбачає «червона» зона. У ній діють жорсткі обмеження, як під час січневого локдауну: заборонено працювати закладам харчування, розважальним закладам, ТРЦ, кінотеатрам, театрам, закладам освіти (крім дитячих садочків і перших класів у школах), спортзалам, ринкам. Однак працюють банки, аптеки, заправки, ветеринарні магазини, усі продовольчі магазини.

Наразі у «червоній» зоні три області: Івано-Франківська, Житомирська та Чернівецька. Прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що в Україні почалася третя хвиля пандемії. Новий локдаун по всій країні можуть запровадити, якщо більшість областей опиняться в «червоній» зоні карантину.

Стежте за новинами на Telegram-каналі: https://t.me/Vartonews

Share this post

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

scroll to top