Локдаун в окремих областях. В Україні будуть нові карантинні обмеження

Міністерство охорони здоров’я пропонує ухвалити постанову про новий карантин в Україні. Відповідні документи вже направлено до Кабміну. Рішення буде ухвалено не пізніше 18 лютого.

Новий проект карантину передбачає повторне зонування на чотири зони – зелена, жовта, помаранчева і червона.

Щоправда, цього разу зонування поширюватиметься на цілі області, поділу на райони не буде. Найбільш показовим буде помаранчевий рівень карантинних обмежень.

– Помаранчевий рівень – це сигнал бізнесу, місцевої влади, контролюючим органам, що може бути введений червоний рівень. Критерії введення червоної зони, якщо на території області два критерії будуть більше трьох днів, буде впроваджена червона зона, – заявив головний санітарний лікар Віктор Ляшко.

Зелений та жовтний рівень залишаться такими ж, як це було у 2020 році. Червоний рівень карантинних обмежень, за словами Ляшка, нагадуватиме новорічний локдаун.

– Червоний рівень вводиться тоді, коли є загроза, що буде колапс системи охорони здоров’я. Критичним для нас є не зростання захворюваності, а ситуація, коли система охорони здоров’я не справляється.

ВАРТО_знати: згідно з попередньою постановою Кабміну, карантин в Україні закінчується 28 лютого. Рішення про продовження карантину було ухвалено на початку грудня. На цей період на всій території України діють лише оновлені правила помаранчевої зони карантину.

Джерело – unian

Стежте за новинами на Telegram-каналі: https://t.me/Vartonews

Share this post

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

scroll to top