У Бориславі з’явився новий туристичний маршрут (ФОТО)

Останнім часом у Бориславі відбуваються процеси, які перетворюють нафтову столицю у місто, дружнє до туристів.

Зокрема, перед міською радою встановили макет бурової вежі, заввишки 10 м., місто отримало туристичний логотип та слоган – “Все почалося з нафти”, а у міському парку облаштували мотузковий парк, відкрито аптеку-музей Йогана Зега, новатора світової нафтової промисловості, розфарбували нафтові гойдалки, відновлюють Бориславські мінеральні води.

Тепер фахівці КП «Надра Борислава» та КП «Бориславський міський парк культури й відпочинку» розробили унікальний маршрут «Новий світ» (Neue Welt) і подали його на отримання гранту від Українського культурного фонду. Бюджет проєкту – майже 1 млн грн.

Проєкт передбачає створення вказівників, випуск друкованих багатомовних путівників, інформаційних стендів, вебсайту з інформацією про локації та цілої туристичної інфраструктури з елементами доповненої та віртуальної реальності. 

«Наш край має неймовірно багатий потенціал для розвитку, тут є велика кількість пам’яток історичної та культурної спадщини, які зображають багатовікове минуле міста, – розповідає директор КП «Надра Борислава» Мирон Цайтлер. – На сьогодні багато об’єктів маршруту використовуються як окремі туристичні атракції. А цей проєкт забезпечить створення цілісного, сформованого шляху. І стане вагомою сходинкою до впровадження великого культурно-туристичного маршруту «Бориславський екотеренкур». 

Розпочинатиметься маршрут від садиби-музею «Карпатська хата ХІХ ст.». Він проходитиме через Солоне озеро, включатиме оглядовий майданчик, з якого видніються мальовничі карпатські узгір’я Борислава, всі його мікрорайони. Наступним на туристичній стежині буде нафтова дучка ХІХ ст. (невелика копанка, з якої у давнину селяни черпали нафту), про яку ще писав Стефан Ковалів. Далі – інфраструктура єдиної у Європі озокеритової шахти. На туристів чекає також чекає вишукана кухня “Шахтарської MENZА” (ресторан «Шахтарочка»). Цікавою атракцією є екологічні феномени озокеритових висипів. Завершується шлях у Бориславському парку, де кожен матиме змогу обрати собі вид відпочинку відповідно до своїх вподобань – від атракціонів і до екскурсії в музеї. Унікальність бориславського парку в тому, що він є єдиним в Україні та світі діючим об’єктом рекреації, де здійснюється промисловий глибинний видобуток нафти й газу.

«Цей проєкт є одним з багатьох запланованих туристичних інноваційних продуктів. Сподіваємось на перемогу, бо на черзі вже втілення нових ідей, які, впевнений, стануть справжнім відкриттям для туриста. Бо, не втомлююсь повторювати, Борислав – унікальне місто з надзвичайно захопливою історією, якою потрібно ділитися, та з не менш цікавими локаціями, які неодмінно потрібно показувати людям», – зазначив міський голова Ігор Яворський. 

Відтак, Борислав – місто, знане у світі, насамперед, через добування нафти, малими, але впевненими кроками, йде до створення нового іміджу – туристичного.

Стежте за новинами на Telegram-каналі: https://t.me/Vartonews

Share this post

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

scroll to top