У Львові на честь «кіборгів» встановили копію вежі Донецького аеропорту

У суботу, 30 січня, у львівському Парку культури та відпочинку імені Богдана Хмельницького встановили півтораметрову копію диспетчерської вежі Донецького аеропорту.

Про це інфор ЗахідНет

Відкриття приурочили шостій річниці трагічних подій російсько-української війни, зокрема і оборони терміналу та вежі донецького летовища.

Копію вежі встановили на центральній алеї парку, де раніше стояла копія збитого літака Іл-76. На відкриття прийшли понад сто людей. Серед них і захисники Донецького аеропорту, зокрема старший лейтенант запасу Олег Височанський.

«Ця диспетчерська вежа – це є частина мого життя, тому що я три дні, перед тим, як мене поранило, командував залогою диспетчерської вежі. Це символ нашої незламності, символ стійкості. Що це означає, що треба пам’ятати. Бо якщо ми забудемо нашу пам’ять і не шануватимемо наших героїв, то ми далеко не дійдемо», – розповів Олег Височанський.

Основа інсталяції – півтораметрова металева вежа, яку спроектував і виготовив працівник Парку культури коваль Михайло Талама. Вежа стоїть на основі з чотирма плакатами. На кожному боці є певна інформація: події, які стосуються захисту Донецького аеропорту, історії вцілілих захисників, згадки родичів про полеглих бійців і посилання на документальні фільми про оборону аеропорту.

Копія вежі Донецького аеропорту – четверта інсталяція «Календаря війни», що присвячений подіям російсько-української війни. Раніше у Парку культури встановили копію літака Іл-76, який впав біля Луганська. Згодом – інсталяцію до трагедії в Зеленопіллі, а після того – до річниці Іловайська.

«Ми плануємо, що кілька місяців постоїть ще копія вежі аеропорту, а наступною інсталяцією буде або про Широкине, або збитий вертоліт Мі-8 Кульчицького», – розповідає Ірина Вовк, авторка проекту «Календар війни».

Стежте за новинами на Telegram-каналі: https://t.me/Vartonews

Share this post

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

scroll to top