ПРАВО ВИБОРУ. Конкурс ініціатив громадян

Активізм громадян – рушійна сила на шляху до якісних змін в державі. Активізація громадян і залучення громад до участі у прийнятті рішень – є основною задачею діяльності ВІ “Активна Громада”. Через громадські ініціативи українці мають можливість своїми діями впливати на стан речей у громаді, місті чи, навіть, країні. На практиці все ж більшість громадянських ініціатив пов’язують із питаннями функціонуванням громадянського суспільства на рівні громади та об’єднання громадян і вирішенням питань безпеки, впорядкованості, громадських заходів. Окрім того, громадяни можуть спільними зусиллями провести адвокаційну кампанію – комплекс заходів з використанням дієвих інструментів для впровадження соціальних змін, що сприятимуть сталому розвитку громади. Результатом адвокаційної кампанії є офіційний документ, прийнятий на будь-якому рівні влади – розпорядження, закон тощо. Для успішного проведення потрібно залучити широке коло людей, кампанія повинна будуватися за принципами прозорості, публічності та відкритості.

Історій успіху діяльності громадянських ініціатив в Україні вже досить багато. Тож, ВІ «Активна Громада» у місті Дрогобич оголошує конкурс на кращу історію успіху локальної адвокаційної кампанії від громадян.

ЯК ВЗЯТИ УЧАСТЬ У КОНКУРСІ?

Якщо ви є представником чи ініціатором ініціативної групи, яка займається вирішенням проблем міста чи ОТГ у сфері:

  • місцевої політики,
  • екології та озеленення,
  • благоустрою,
  • соціальних ініціатив,
  • сфери культури,
  • безпеки,
  • антикорупції,
  • економіки, тощо

заповніть нашу форму за посиланням: https://cutt.ly/Sj0Lrtg та отримайте можливість підтримки на зйомку відеоролику про ваш успіх.

Координатори мережі “Активна Громада” та запрошені місцеві експерти оберуть найкращі три історії, які отримають по 3000 грн на зйомки.

КОЛИ: конкурс триває до 8 лютого 2021 року.

ОГОЛОШЕННЯ ПЕРЕМОЖЦІВ відбудеться 10 лютого 2021 року.

Усі відеоролики мають бути відзняті та готові до презентації до 20 лютого 2021 року.

За додатковою інформацією звертайтеся:

Інна Душка – організаторка заходів Інституту “Республіка”,

телефон: +380961724018;

електронна пошта: [email protected]

Довідка. Конкурс проходить в рамках проєкту “Активна Громада: право вибору”, що підтримується Національним Демократичним Інститутом (NDI) за фінансування наданим Агентством США з Міжнародного Розвитку.

Примітка. Місія «Активної Громади»: досягти добробуту через демократичний розвиток громад України. Мета на 2025 рік: активізувати та залучити щонайменше 1% громадян до участі у прийнятті рішень та просуванні реформ в Україні на системній основі для добробуту в громадах України. Ініціатива створена в межах діяльності.

Share this post

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

scroll to top