Базу відпочинку «Шепільська» підозрюють у привласненні землі

ТзОВ «База відпочинку «Шепільська» підозрюють у незаконній приватизації 11 гектарів землі біля озера у Стрийському районі. Такий висновок зробила Державна екологічна інспекція під час перевірки бази відпочинку «Шепільська».

Як розповів ZAXID.NET керівник Держекоінспекції Львівщини Микола Маланич, інспекція провела перевірку на території бази відпочинку за зверненням прокуратури. Екоінспектори виявили, що «Шепільська» незаконно привласнила чотири земельні ділянки біля озера загальною площею 11 гектарів. Власне на цих землях і розташований відпочинковий комплекс.

«Це незаконно відведені земельні ділянки, оскільки землі у прибережній захисній смузі ставків та річок не можуть передаватися у приватну власність», – пояснив Микола Маланич.

Працівники Держекоінспеції передали висновки своєї перевірки Львівській обласній прокуратурі.

Директорка бази відпочинку «Шепільська» Галина Кухар заперечила інформацію держекоінспекції і заявила, що вперше чує про проведення перевірки.

 «У нас жодної перевірки не було. Можливо, була якась перевірка у сільській раді. У нас з документами все гаразд, і зараз наші юристи будуть розбиратись з цим питанням. Усе від початку до кінця у нас було на законних підставах», – заявила ZAXID.NET Галина Кухар.

За її словами, ні прокуратура, ні Держекоінспекція не звертались до бази відпочинку по документи чи будь-яку інформацію щодо приватизації землі.

#ВАРТО_знати: відпочинковий комплекс «Шепільська» розташований біля села Гірне, що в 15 км від Стрия. На території бази відпочинку є озеро, СПА-комплекс з відкритим басейном, котеджі та готель.

За інформацією YouControl, власниками ТзОВ «База відпочинку «Шепільська» є мешканці Стрийського району Юрій Кухар та Тарас Коваль.

Джерело – zaxid.net

Стежте за новинами на Telegram-каналі: https://t.me/Vartonews

Share this post

scroll to top