СБУ вилучила у Львові понад тонну героїну варістю 2,3 млрд грн. Затримані четверо турків (ВІДЕО)

Понад тонну героїну опрієнтовною варістю 2,3 млрд грн виявили під час обшуків складів у Львові оперативники СБУ, прокуратури та спецпідрозділу «Альфа». Під час операцію були затримані четверо громадян Туреччини. Про це йдеться у повідомлення прокуратури та СБУ на їхніх офіційних сайтах.

За повідомленням СБУ, мова йже про 1035 кг героїну, які готували до відправки в ЄС під виглядом дипломатичного вантажу. До України ці наркотики потрапили у грудні через одеський порт – у морському контейнері з продуктами харчування. Уже з того моменту операція проходила під контролем СБУ.

В результаті спецоперації на одному із львівських складів, орендованих наркоділками, були затримані троє громадян Туреччини, які фасували героїн для подальшого транспортування у країни ЄС. Одночасно у Львові ж був затриманий ще один турок, якого вважають організатором міжнародного наркотрафіку.

У межах кримінального проводження, розпочатого за ч. 2 ст. 305 (контрабанда наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів чи прекурсорів) Кримінального кодексу України, тривають слідчі дії для встановлення та притягнення до кримінальної відповідальності всіх учасників, задіяних у наркобізнесі. Вирішується питання щодо повідомлення затриманим про підозру у вчиненні злочину.Спецоперація із викриття протиправної діяльності проводилась оперативниками та слідчими СБУ під процесуальним керівництвом Львівської обласної прокуратури за сприяння Державної митної служби України, – йдеться у повідомленні СБУ.


Стежте за новинами на Telegram-каналі: https://t.me/Vartonews

Share this post

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

scroll to top