Сотні шпаків у Римі загинули через новорічні феєрверки і петарди

У Римі сотні птахів — передусім шпаків — загинули через феєрверки та петарди, запущені під час святкування Нового року. Користувачі соцмереж викладають фото та відео, на яких видно тіла сотні пташок, що нерухомо лежать на землі.

На це звернули увагу італійські ЗМІ, зокрема La Stampa та Corriere della Sera.

Через вибухи та яскраві спалахи від феєрверків, запущених біля Великого цирку в Римі, шпаки розліталися і врізалися в лінії передач або вікна. Видання зазначають, що частина птахів просто нерухомо лежить на землі і лише частина з них справді загинули.

Фото й відео з мертвими чи знерухомленими птахами викладали жителі різних районів Рима, зазначає Corriere della Sera.

При цьому, додає La Stampa, мер Рима Вірджинія Раджі своїм указом напередодні заборонила запускати феєрверки, петарди та інші вибухові матеріали з 31 грудня 2020 року до 6 січня 2021-го. За порушення передбачений штраф у розмірі до 500 євро й конфіскація вибухових речовин.

Нині Італія поділена на три зони за рівнем коронавірусної небезпеки: «жовту», «помаранчеву» й «червону». На час новорічних та різдвяних свят — із 4 грудня і щонайменше до 15 січня — у країні діють обмеження на пересування. Святкування Нового року в Італії, зрештою, відбулося в умовах локдауну.

Стежте за новинами на Telegram-каналі: https://t.me/Vartonews

Share this post

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

scroll to top