Молодь переймає досвід від ветеранів війни на Сході України / ГО “МО Права Молодь” (ВІДЕО)

Під кінець року в Дрогобицькому механіко-технологічному коледжі відбулося останнє цього року навчання з військової справи, проведене інструкторами ГО “Права молодь” в межах реалізації проєкту “Бар’єр”, який триває в з 2018 року у навчальних закладах Дрогобича.


Інструктори “Бар’єру” провели лекції для студентів першого курсу з практичними заняттями щодо будови автомату АК-47.

“Такі навчання не є новими для нашого навчального закладу, бо ми активно співпрацюємо з хлопцями з ГО “Права молодь”, до якої найперше входять молоді ветерани українсько-російської війни”, – розповідає заступник з виховної роботи Юрій Пашко.

Чому це важливо? 

“Бо сьогодні наша молодь навчається в коледжі, школи, а завтра може піти на війну, тому молодь має бути готова до такого розвитку подій. Мета навчань привернення уваги до проблеми відсутності  якісного військового виховання та створення системного підходу, де будуть залучені не тільки молоді ветерани та молодь, але й вчителі, батьки та навчальні заклади”, – відповідає голова ГО “Права молодь” Ярослав Регей. 

Поміж того молодь, яка дуже часто не розуміє, що ми живемо в країні, яка перебуває у стані війни, а відвідуючи такі лекції, спілкуючись з ветеранами російсько-українською, змінюють своє ставлення до війни, захисту своєї Батьківщини та учасників війни.  

***

Проєкт “Бар’єр” – це серія військово-спортивних таборів та лекцій для молоді. Переможець конкурсу соціально-культурних проєктів ДМР у 2018 році. Станом на грудень 2020 – це абсолютно волонтерська ініціатива. 

Олег Дьорка

Стежте за новинами на Telegram-каналі: https://t.me/Vartonews

Share this post

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

scroll to top