Солодкий вступ у зиму. Чому для українців Миколая особливе свято!

В Україну традиція святкування Миколая прийшла з 1088 року, ще за часів князя Всеволода.

Один із перших храмів у Київській Русі княгиня Ольга побудувала саме на честь Миколая. Храм з’явився в середині IX століття над могилою Аскольда в Києві.

У нашій державі це свято було значущим та веселим. На Миколая з давніх давен українці влаштовували своєрідний обряд, коли вороги миряться, а всі образи забуваються. В цей день укладали угоди, адже вважалось, що у таке важливе свято ніхто не обманюватиме і не шахруватиме.

В Україні є місто, покровителем якого офіційно є святий Миколай. Це Луцьк, обласний центр Волинської області. Ще у 16-17-му століттях на міських печатках було зображення Чудотворця. У повний зріст, з книгою у правій руці та з посагом у лівій.

Микола Чудотворець був греком за походженням. Його  вшановує як православна, так і католицька церква. Навіть мусульмани і язичники звертаються до нього за допомогою.

Святий Миколай давно став символом добра і турботи. За всі добрі справи, що робив Миколай, він ще за життя міг бути названий Чудотворцем. Він робив добрі справи й обдаровував безкорисно, поспішав туди, де міг допомогти.

Найкраще вшанувати святого можна, наслідуючи його вчинки, чи не так? Оживити мрію, дочекатися справжнього дива, побачити казку – чи не цього ми бажали у дитинстві на святого Миколая?..  На щастя, мрії не мають віку і терміну давності.  Їх можна втілювати зі своїми дітьми, зі своїми рідними, з тими, хто тебе любить, хто на тебе покладається, хто живе поруч..

Виконуйте мрії тих, кого любите, хто любить вас! Немає нічого крутішого і важливішого!

Стежте за новинами на Telegram-каналі: https://t.me/Vartonews

Share this post

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

scroll to top