У Дрогобичі активісти обговорювали своє бачення Парку новонароджених

У четвер, 10 грудня, відбулась зустріч небайдужих до долі парку дрогобичан з робочою групою з планування Парку новонароджених та представниками влади

До зустрічі були запрошені та доєдналися представники Департаменту міського господарства, Відділу містобудування та архітектури виконавчих органів Дрогобицької міської ради, Відділ молодіжної політики, сім’ї та спорту, Служби муніципального управління, КУ “Інститут міста”. Також були присутні мешканці прилеглих вулиць та представники парафії, що є у безпосередній близькості до парку. Модерувала захід Олена Юркевич, регіональна координаторка ВІ “Активна Громада”.

Спільно згадали та підсумували результати роботи за 2020 рік, який відзначився: проведенням публічних консультацій з напрацювання ідей щодо майбутнього облаштування парку; організацією двох масштабних толок, до яких доєдналися більше 300 дрогобичан.

Дискусійною частиною зустрічі було планування діяльності на 2021 рік. Ось які основні напрямки було напрацьовано під час зустрічі:

🔹

1. Визначення чітких меж парку. На даний час це питання перебуває на погодженні у Держгеокадастрі, як повідомив Росоха Ростислав, начальних відділу оренди та приватизації майна.

🔹

2. Розробка детального плану парку, який би враховував результати публічних консультацій з громадськістю. Як було повідомлено Оленою Меленчук, заступницею начальника відділу містобудування та архітектури виконавчих органів Дрогобицької міської ради, відділом сформовано бюджетний запит розміром у 120 тис. грн. до бюджету на 2021рік для розробки детального плану парку Новонароджених, що надіємось буде затверджено ДМР до кінця року.

🔹

3. Підтримка чистоти парку Новонароджених, що як і в 2020 році передбачатиме проведення толок у парку із залученням Департаменту міського господарства та громадськості, який, зокрема, планує закласти кошти на 2021 на розчищення двох секторів і центральної алеї парку, яка проходить від вул. В. Великого до Нової Волощі. Тому як тільки погода буде дозволяти, знову будемо бачитись у парку, аби зробити його чистішим.

🔹

4. Залучення коштів на облаштування парку. Менеджер КУ “Інституту міста” Taras Perhun зауважив, що перш ніж розпочинати написання проектів, потрібне рішення про визначення меж парку і розроблений детальний план території парку. Тільки в такому випадку можна залучати кошти з ДФРР та обласних мікропроектів у 2021 році.

🔹

5. Проведення спортивних/культурних подій у парку. Вже зараз центральна алея парку та деякі доріжки можуть слугувати місцем для проведення таких заходів. На зустрічі пропонувалися такі заходи: – тренування до бігового півмарафону, тим самим розробка бігових стежок по периметру парку;- тренування вихованців велошколи;- проведення молодіжних квестів;- легкоатлетичні естафети;- плогінг – прибирання на бігу;- еко-заходи, соціальні акції щодо підтримки чистоти у парку.

Також Володимир Васюта, активний мешканець міста, запропонував створити Фонд розвитку парку Новонароджених, щодо чого планується додаткова зустріч.

У процесі обговорення, учасники дійшли до висновку, що належне освітлення вулиці Володимира Великого значно покращить стан парку, зменшить засмічення та покращить безпеку на цій вулиці. Зокрема отець Igor Tsmokanych зазначив, що ця вулиця ще підсвідомо сприймається як окраїна міста, але вона вже давно такою не є і потребує належної інфраструктури, а, отже, першочерговим є встановлення освітлення попри тротуарну зону вздовж парку від овочевого ринку до перехрестя.

Тому вирішили спільно з працівниками Служби муніципального управління та Департаменту міського господарства зустрітись біля парку, щоб оцінити ситуацію з освітленням та планувати подальші дії у вирішенні цього питання.

Також разом з Ivan Huliak, Маріна Шквиря та Nata Koshelyeva планується зустріч у парку аби подумати над майбутніми спортивними подіями тут.

📣

Обидві зустрічі відбудуться у вівторок 15 грудня о 13.30, у Парку Новонароджених, біля бетонів.

Share this post

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

scroll to top