Медсестра із Трускавця, що «заразилась» творчістю, вже «невиліковна»

Медсестра із Трускавця, котра з початку корона вірусної пандемії першою заразилася творчістю, здається, стала невиліковною. Між тим, знайомі та близькі шкодують, що ця «хвороба» не передається при спілкуванні.

Вона настільки унікальна – наскільки унікальною є «заражена» нею людина.


Мова – про Жанну Гулянович, звичайну медсестру, яка під час першого жорсткого та затяжного періоду карантину, відкрила в собі незвичайний талант художниці-кулінара. Вона почала випікати імбирні пряники, та не прості, а справжні витвори мистецтва.
У школі Жанна любила малювати, та художниці, що жила в ній, довелося чемно звільнити місце медику. Поки ситуація була стабільною медсестрі Гулянович жилося непогано, та вимушена відпустка через карантинні обмеження боляче вдарила по сімейному бюджету. Вона задумалася, чим зайнятися на період карантину, й художниця, що дрімала в ній, прокинулася змусила медсестру відійти на другий план.

Коли вона почала творити картини з тіста, це здивувало, вразило та зачарувало не тільки рідних, знайомих і колег по роботі, а й багатьох-багатьох користувачів Інтернету, де вона виставляла свої творіння. Почали з’являтися замовлення спочатку від мешканців Дрогобиччини, а тепер – навіть від киян та жителів ще дальших міст України.

Схоже, недовго чекати, коли кулінарні шедеври Жанни Гулянович будуть користуватися шаленим попитом і в Парижі – кулінарній столиці світу. Хоча… Хоча є одна проблема, що могла б завадити кулінарові з Трускавця завоювати Париж. Вона любить випікати з імбирного тіста портрети. Уявіть, що аристократичному французові потрапив би до рук пряник із зображенням Анни Ярославни – королеви Франції. Навряд чи він спробував би на смак ту, що стала для них державним символом. Але Париж – також і місто закоханих. Тож, якби в цьому місті постала пряникова майстерня Жанни Гулянович, тут завжди не було б відбою і від чоловіків, і від жінок. Бо так приємно було б попробувати на смак образ тої, що приходить до тебе в снах і фантазіях!

Зрештою, якщо про майстерню в Парижі ще думати трохи зарано, то в Трускавці чи Львові такі майстерні могли б уже діяти. І не тільки тому, що галичани вміють кохати не гірше за французів, а й тому, що про Жанну Гулянович вони вже знають, а ще тому, що наближається свято Миколая і так хочеться покласти під подушку щось таке гарне і смачне.

Таке, як оті пряники Жанни Гулянович, які ви бачите на фото.


Іван ШВЕД

Стежте за новинами на Telegram-каналі: https://t.me/Vartonews

Share this post

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

scroll to top