Фабрика, яка виготовила ялинкові іграшки для армії Росії, має львівських власників (фото)

Власником основного пакету акцій Клавдіївської фабрики ялинкових прикрас є Львівський склодзеркальний завод.

Як з’ясував “Еспресо.Захід“, у цій історії є ще один аспект: власниками скандальної фабрики є львів’яни.

Днями в мережі розгорівся скандал навколо Клавдіївської фабрики ялинкових прикрас, розташованої у Київській області. З’ясувалося, що фабрика виготовила партію кульок на ялинку з логотипом армії Російської Федерації. Після розголосу на фабриці підтвердили, що одним із ринків збуту продукції є Росія, але запевнили, що партію ялинкових прикрас із лого армії країни-агресора ліквідували.

Так, за даними аналітичної онлайн-системи YouControl, власниками крупних пакетів акцій ПрАТ “Галімпекс-Клавдіївська фабрика ялинкових прикрас” є зареєстроване у Львові ТзОВ “Фірма Галімпекс-Склодзеркальний завод”, яке володіє майже 76 % акцій, і мешканець села Зимна Вода на Пустомитівщині Олег Дацко — власник трохи більш ніж 20 % акцій. Своєю чергою, Олег Дацко є засновником та основним бенефіціаром Склодзеркального заводу, відтак його можна вважати основним власником також Клавдіївської фабрики.

ТзОВ “Фірма Галімпекс-Склодзеркальний завод” більше відоме як власне Львівський склодзеркальний завод. Олег Дацко очолив підприємство після вбивства 2006 року його батька, Богдана Дацка. Згідно із даними системи “YouControl”, Олег Дацко є засновником ще низки підприємств у різних сферах — окрім виробництва іграшок, він також займається організацією концертної діяльності, наданням в оренду нерухомості та вантажних автомобілів, комплексним обслуговуванням об’єктів тощо.

Крім того, він керівник ТзОВ “Прикарпаттяенерготрейд”, основним видом діяльності якого є торгівля електроенергією. Офіційний власник “Прикарпаттяенерготрейд” — колишній очільник Галицького РЕМ ПрАТ “Прикарпаттяобленерго”. Натомість кінцевими бенефіціарами підприємства через кіпрські офшори є бізнес-партнер Ігоря Коломойського Геннадій Боголюбов та олігарх, власник футбольного клубу “Динамо” Ігор Суркіс. І якщо згадати зв’язок братів Суркісів із кумом Путіна Віктором Медведчуком (зокрема, за даними руху “Чесно”, Григорій Суркіс фінансував партію Медведчука ОПЗЖ), то поява лого російської армії на ялинкових прикрасах фірми Олега Дацка може бути не лише недоглядом, як це пробують пояснити на фабриці.

До слова, в червні цього року ПрАТ “Галімпекс-Склодзеркальний завод” відвідав мер Львова Андрій Садовий. Під час зустрічі з Олегом Дацком вони обговорили модернізацію самого підприємства, а також домовилися про майбутні зміни мікрорайону. Зокрема, йшлося про облаштування великої музичної площі та ремісничого осередку, де показово виготовлятимуть іграшки.

Нагадаємо, Клавдіївська фабрика в Київській області запустила у виробництво ялинкові прикраси з логотипом російської армії. Т. в. о. голови правління фабрики Павло Гукасов на своїй сторінці у “Facebook” написав, що фабрика має частину замовлень із Росії, а згадана ситуація стала результатом певного недогляду з боку керівництва, яке не проінструктувало працівників не брати замовлення такого формату. Він запевнив, що партію іграшок з лого армії-агресора було ліквідовано.

Стежте за новинами на Telegram-каналі: https://t.me/Vartonews

Share this post

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

scroll to top