Старостинські округи Дрогобицької ОТГ. Якими вони повинні бути? (ВІДЕО)

У неділю в Лішні та Унятичах відбулися збори сільських громад!  Основна тема зустрічей – люди відстоюють своє право на суб’єктність та вимагають створити старостинські округи з урахуванням побажань сільських громад.

Нещодавно в мережі було опубліковано кілька варіантів поділу. В одному із них, який виходив зі стін ратуші, йшлось про 8 округів.

Зокрема Лішня – одне із найбільших сіл, і відповідно до цього поділу, мало б входити до Дережицького округу. Можливість такого поділу абсолютно не прийнялася громадою. Як наслідок, лішняни вирішили зустрітись та сформувати своє бачення старостинських округів.

В межах зустрічі було підготовлено колективне звернення в якому лішняни сформулювали своє бачення старостинського округу у форматі Лішні та Монастиря-Лішнянського.

Про намір провести аналогічні збори задекларували й інші громади Дрогобицької ОТГ, які хочуть зберегти свою суб’єктність та мати представників у владі.

Результатом якісної комунікації та широкого обговорення створення старостинських округів та призначення староста буде уникнення конфліктів в майбутньому! 

При формуванні округів та виборів старост обов’язковим є якісна комунікація з громадами сіл, бо дуже легко втратити довіру між Дрогобичем та селами лише на початку співжиття в межах Дрогобицької ОТГ.

***

Стежте за новинами на Telegram-каналі: https://t.me/Vartonews

Share this post

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

scroll to top