Драмтеатр імені Юрія Дрогобича відсвяткував 80-річчя

Драматичний театр у Дрогобичі був заснований у 1939 році після входження західноукраїнських земель до складу УРСР

У Львівському академічному обласному музично-драматичному театрі імені Юрія Дрогобича відбувся ювілейний вечір з нагоди 80-річчя творчої діяльності “ТІ, ХТО ЗНІМАЮТЬ МАСКИ”.

З нагоди 80-річчя діяльності працівників театру нагородили грамотами Львівської обласної адміністрації та вручили подяки.

Заступник голови ОДА Іван Собко привітав колектив театру з поважним ювілеєм:

«Ось вже восьме десятиліття Львівський академічний обласний музично-драматичний театр імені Юрія Дрогобича є важливою сторінкою в історії вашого міста. Знаю, що протягом усіх цих років колектив театру гідно презентував національне мистецтво не лише у багатьох містах України, але й у багатьох європейських країнах. Цей рік видався непростим, та я щиро вірю, що в майбутньому ваша гастрольна географія лише розшириться.»

Після створення театру 80-т років тому, першу трупу було укомплектовано з місцевих акторів-аматорів та випускників Київського театрального інституту і Дніпропетровського театрального училища.

Академічний статус був присвоєний театру на честь 70-ліття колективу і за здобутки на театральній ниві. Театр активно гастролює.

З мистецтвом Дрогобицького театру знайомі глядачі багатьох міст України. Колектив побував також у містах Прибалтики, Білорусі, у США, словацьких містах Кошіце, Пряшів, Польщі.  У репертуарі драмтеатру твори української та світової драматургійної класики, обробки фольклору, сучасні п’єси.

Директор театру – заслужений діяч мистецтв України Микола Гнатенко.



Стежте за новинами на Telegram-каналі: https://t.me/Vartonews

Share this post

2 Replies to “Драмтеатр імені Юрія Дрогобича відсвяткував 80-річчя”

  1. Geburtstagswünsche сказав:

    Herzliche Glückwünsche zum Jubileum!

  2. Clk Herzliche Gluckwünsche zum Jubileum!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

scroll to top